Hlavní obsah

Super účesy: Ať jsou i vaši muži trendy!

Foto: postimees.ee

Brad Pitt vystřídal v kariéře mnoho účesů i barevFoto: postimees.ee

Reklama

Potkat muže v kadeřnictví? Dnes již ano! Vždyť i oni mají své trendy účesy. A dokonalým sestřihem vyjadřují svůj osobitý styl. Nicméně pokud máte pocit, že ten váš v tomto směru jaksi zaostává, zkuste ho nenásilně inspirovat našimi tipy. Argument, že bude in, určitě zabere!

Článek

Celebrity určují trendy

Vezměme si na mušku pár mužských osobností, které udávají po několik let krok v pánské účesové módě. Jasným příkladem je David Beckham, kterého ovšem nenásilně vede manželka Victoria, jež udává módní trendy a image nejtrendovějšího páru planety buduje velmi důsledně a s maximálním nasazením. David stejně jako Brad Pitt nebo Orlando Bloom prošel několika odlišnými etapami a vláčel za sebou spoustu příznivců, kteří se ho snaží napodobit za každou cenu. I v případě dalších dvou jmenovaných herců jde o totéž. Jsou bohatí, úspěšní, mužní, ženy jim padají k nohám. Není to snad důvod ke snaze napodobit jejich styl? A takhle vznikají trendy pro širokou veřejnost!

Trendy z pohledu profesionálů

Co se týče veřejnosti odborné, je vznik trendů výrazně složitější a založený na čistě profesionální bázi. Např. společnost Wella Professionals již tradičně vytvořila kolekci Wella Trend Vision 2009, která vychází ze společného projektu mezinárodního kreativního týmu Wella a globální agentury na předvídání trendů - Carlin International. Tým odborníků z řad návrhářů, stylistů, sociologů i psychologů sleduje a zpracovává ty nejdůležitější společenské tendence do podoby nových účesových vizí.

Foto: archiv firem

Vlasové přípravky pro mužeFoto: archiv firem

Precizní střih

A jaký střih obecně bude letos nejvíce trendy? Petr Novák, odborný trenér studia Wella, říká: „Nejpodstatnější je, aby střih byl precizní, jen tak bude zaručeno, že muž nestráví příliš mnoho času úpravou účesu. Nejlepší střih je ten, který se může nechat jen volně uschnout na vzduchu, případně krátce profénovat a doupravit prsty pomocí vosku nebo gelu. V principu budou módní čistě vystříhaná spodní a postranní část vlasů a nahoře ponechané vlasy trochu delší, což umožňuje variabilitu stylingové úpravy - není problém pomocí silně tužícího přípravku vlasy rozcuchat nebo naopak pomocí krému či leštidla vlasy uhladit - můžete vypadat při každé příležitosti trochu jinak a tak sladit účes s oblečením pro danou příležitost."

Trend Utopia

V trendu Utopia jde především o hru emocí s prvky futurismu. Všechno jakoby pulsuje a jiskří. Vlasy mají fluidní krátký střih a strukturující styling. Účesy pracují s chladnými blond odstíny, které si lehce pohrávají se světelnými efekty. Konečná varianta účesu je buď extra hladká a uhlazená nebo s docela mírným rozcuchem.

Trend InterSexion

InterSexion posouvá hranice svádění a vyloženě provokuje. Mužský a ženský svět se prolíná, to ovšem neznamená zaměňuje, jde spíše o zajímavé kombinace a hru s účesy, stále však v pánském stylu. Vlnitá textura účesu sluší i mužům. Jde především o kontrast různých barev, kulatých a hranatých střihových technik, lesklé a matné textury.

Foto: amine.dk

George Clooney dokazuje, že šediny jsou mužnéFoto: amine.dk

Interesantní šediny

Pokud je váš partner interesantně prošedivělý, rozhodně ho nenuťte do přelivů či melírů. Jsou-li vlasy profesionálně sestříhané a především zdravé, barevné šílenství není vždy na místě. Většina mužů středního nebo staršího věku vypadá přirozeně a sexy právě díky nevyumělkovanosti a ležérnímu stylu, který se týká i účesu. Je opravdu na každém z nich, v jaké stylistické podobě se cítí dobře. O účes je třeba pečovat, to však neznamená, že každý módní výstřelek je nutné vyzkoušet na své vlastní hlavě. Jen odborník může poradit, co je ideální pro zachování kvality vlasů a kam až je možné v kreativitě zajít.

A jak to mají s účesy vaši muži, milé čtenářky? Starají se o sebe sami, nebo je do kadeřnictví musíte nutit? A máte nějaký fígl, na který ten váš slyší? Prozraďte nám ho na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám