Hlavní obsah

Pět skvělých vychytávek pro váš vztah!

Foto: Thinkstock

Vztah se musí udržovat, aby vzkvétal a byl stále zdrojem lásky a radostiFoto: Thinkstock

Reklama

Máte skvělý vztah, milujete se a je vám spolu krásně. To ale neznamená, že nemusíte dál nic dělat. Naopak! Udržujte svůj vztah svěží, plný harmonie, ale také hravosti, zábavy a trochy toho jiskření. Nevíte, jak na to? Zkuste našich pět vychytávek, které vaši lásku příjemně okoření!

Článek

Znáte ty řeči o tom, že i když vám doma vše klape, je potřeba o vztah neustále pečovat, rozvíjet ho, posouvat dál a podobně. Jenže jak to udělat? Z takových obecných rad toho přece moc nevyčtete. A právě proto pro vás máme pět ryze praktických rad, jak si vztah okořenit, vylepšit, dodat mu trochu energie a především předejít nudě, jednomu z nejčastějších zabijáků lásky.

Vytvořte si knihu přání a stížností

Přijde vám to jako nesmysl? Něco, co se hodí jen do restaurací, abyste si mohli postěžovat na pomalého číšníka? Tak to se pletete, protože i doma vám tahle vychytávka může skvěle posloužit! „Můžete si do ní psát vzkazy, sdělit si to, co se třeba stydíte říct nahlas, nebo se bojíte reakce druhého,“ vysvětluje kouč partnerských vztahů Lenka Černá.

Je to dokonalá pomůcka pro ty, kteří vědí, že komunikace není jejich silná stránka. Můžete knihu využít i pro pochvaly, milé vzkazy. A když ji popíšete, určitě ji schovejte. Za nějakou dobu se nad ní určitě dobře pobavíte.

Napište milostný dopis

Pokud máte alespoň trochu talent na psaní, určitě to zkuste! Ale pozor, sem patří jen pochvaly, lichotky a vyznání lásky. „I ve funkčním vztahu je žádoucí a příjemné být od druhého ujišťován o své hodnotě a nepostradatelnosti,“ říká Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

A nemusíte vyjevovat jen své city, váš protějšek jistě potěší i dopis s erotickým nádechem. Koneckonců je to hezký a romantický způsob, jak se podělit o svá sexuální přání a představy. A co vy víte, třeba vám budou všechna splněna.

Foto: Thinkstock

Romantických gest není nikdy dost, ale občas překvapí i pozvání na obědFoto: Thinkstock

Překvapte se

To, že pod vánočním stromkem najdete nějaký dárek, tak nějak čekáte. Stejně tak vás asi příliš nepřekvapí květina, když máte narozeniny. Nechceme říct, že by to nebylo hezké a druhého to nepotěšilo, ale nejúžasnější překvapení je to, které absolutně nečekáte.

Nemáte svátek, neslavíte žádné výročí, je jednoduše obyčejný všední den. Vy se jako vždy vracíte utahané z práce, přemýšlíte, co uvaříte k večeři, odemknete dveře a zkoprníte při pohledu na prostřený stůl. Váš partner vás jednoduše dostal, překvapil vás jako nikdy předtím, a je jedno, zda vám servíruje pizzu z obchodu, nebo vážně vařil. „Skutečné překvapení, něco, co vážně nečekáte, nenapadlo by vás to, vztah skutečně prohloubí,“ tvrdí Lenka Černá.

A rozhodně nemusí jít o dovolené za desetitisíce či prsteny s briliantem. Stačí jakákoli drobnost. „Překvapení jsou zdrojem dobré nálady a budují pocit nepostradatelnosti. To, že ani za ty roky nejsem partnerovi jedno a myslí na mě,“ dodává Aleš Kalina.

Prožijte den plný her

Hrajte si, i když jste dospělí! Občas si udělejte čas jen na sebe a naplánujte si třeba herní odpoledne nebo večer. A je jen na vás, zda vás pobaví oblíbená desková hra, nebo třeba nějaká erotická verze. Jde jen o to, co vás baví a na co máte chuť! „Každý si rád hraje, tak proč to nevyužít pro budování vztahové pohody? Je to společná aktivita, která je nejen zábavná, ale především zajistí hezké trávení společného času,“ vysvětluje Lenka Černá.

A pokud máte ve vztahu třeba nějaká nevyřčená přání, případně vám vázne komunikace, zkuste hru na pravdu. Podobně jako kniha přání a stížností to může být dobrý způsob, jak se vzájemně otevřít či nakousnout témata, která jsou tak trochu ožehavá.

Tip redakce:Potřebujete ještě větší inspiraci? Najdete ji v článku Žhavé erotické hry pro podzimní dny i večery.

Tak trochu povinná romantika

Romantiky není nikdy dost! A bohužel čím déle spolu lidé žijí, tím více na romantické chvilky zapomínají. Vytěsní je nákupy pro rodinu, podepisování žákovských knížek, třídní schůzky a kopa prádla, které je potřeba vyžehlit. A to je pěkně nebezpečné! „Jakmile vztah upadne do rutiny, ztrácí se láska. Dvojice by měla pořád dbát na udržování počáteční euforie a snažit se ji opakovat,“ říká Aleš Kalina.

Tak proč jednou nevyměnit teplou večeři za romantickou koupel při svíčkách, nebo postel plnou růží? Že vás zrovna na tohle neužije? Tak vyrazte na chalupu a před krbem si otevřete láhev dobrého vína. Vždyť i to je romantika!

Tip redakce:Myslíte, že na tohle už je ve vašem vztahu pozdě? Že už v něm vládne rutina? Tak si přečtěte článek Nuda v manželství? Zatočte s ní!.

Tak co? Vyzkoušíte to? Nebo se vám osvědčily jiné vychytávky?

Reklama

Načítám