Hlavní obsah

Podpatky: Šílené i kouzelné!

Foto: Alexander McQueen

Život na vysoké noze? Zkuste to!Foto: Alexander McQueen

Reklama

Boty jsou jedním z nejoblíbenějších ženských módních doplňků. Jarní modely střevíčků i lodiček jsou krásné a rafinované, ale co rozhodně nejde přehlédnout, je plejáda originálních podpatků! Které se líbí vám?

Článek

Zdobení je v kurzu

Ukázalo se, že zdobné prvky jsou letos všudypřítomné. Jednoduchost doplňků šla stranou, a na výsluní se derou módní kousky, které jsou pořádně vidět! Zdobené podpatky vám zaručí, že se stanete středem pozornosti, posuďte sama. Vaše paty mohou podpírat kamínky, druky, volánky, nebo dokonce vkusné napodobeniny kostí!

Na foto: Sam Edelman, Pour La Victoire, Dsquared2, Jaslene, Gypsy Soule, Not Rated

Kouzlení se vzory a barvami

Optimistické barvy a vzory zkrátka patří k letošnímu jaru. Boty v celobarevném provedení včetně podpatku působí elegantně a oblečení k nim se vám bude vybírat jedna báseň. Pokud vám některý z modelů padl do oka, neváhejte a pořiďte si ho, módní prognózy totiž mluví jasně – podobné kousky tu s námi budou ještě pěkných pár sezon.

Na foto: Not Too Coy, Not Rated, Matisse, Nine West, Donald J, Giuseppe Zanotti

Slaměné jaro

Podpatky potažené povrchem připomínajícím slámu sice nejsou na módním poli žádnou novinkou, ale jsou stále velmi trendovou záležitostí. Proto jsme si ty nejkrásnější kousky nemohli nechat pro sebe. Na první pohled evokují provoněnou jarní atmosféru a přirozený vzhled umožňuje mnoho možností kombinací. K podobným botám se skvěle hodí denimové oblečení a kovbojský styl. Takový kousek by ve vašem jarním botníku rozhodně neměl chybět.

Na foto: Lucky Brand, Robert Clergerie, Jessica Simpson, Nine West, Matisse Asher

Tvary plné fantazie

Aby se v botách s vysokým podpatkem pohodlně chodilo, musí být těžiště dopadu přímo uprostřed paty. To však neznamená, že podpatek musí být rovný jako šíp. Letos se vyrojilo ohromné množství bot s podivně zkroucenými či zkosenými podpatky, které vytvářejí dojem pohybu a chaosu, a přece jsou tak jednoduché a krásné...

Na foto: Joe's Jeans, Alexander McQueen, Blowfish, Pour La Victoire, Mea Shadow, Faryl Robin

Zvlnění podpatku, deformace jeho linie nebo rozšíření tam, kde bychom to nečekali, je nyní velmi módní záležitostí. Právě takové modely si zamilujete nejvíc, protože podporují tvůrčí pohled na věc – zbytek outfitu k takovýmto botám může být uvolněný a neformální, takže už zbývá jen si pořádně pohrát s fantazií! Výběr je velký, od elegantního po velmi odvážný sexy styl.

Na foto:Bebe, Gabriella Rocha, Donald J, Loeffler Randall, Michael Kors

Originál, kam se podíváte

Některé podpatky jsou maximálně rafinované, klobouk dolů před designéry, kterým snad nikdy nedochází zásoba nápadů. Například dvojitý podpatek, a k tomu ještě pěkně vysoký, se může stát vrcholným kouskem vaší sbírky. Nemohli jsme vás připravit ani o fotografie podpatků s nejrůznějšími výřezy, rozhodně stojí za to. Pokud doma ještě takovou vychytávku nemáte, je čas to napravit!

Na foto: Camilla Skovgaard, Sigerson Morrison, Michael Kors, Antonio Mercer, Dsquared2, Onex

Elegantně zúžené

Podpatky v podobě rovnoměrného kvádru už jsou dávno out, jak můžete vidět na fotografii. Nyní se nosí zúžené typy ve tvaru kuželu. Důvod je prostý, na noze vypadají skvěle a sluší k šatům, kostýmkům i džínům. Navíc se hodí pro každou příležitost – do práce, divadla nebo na jarní procházku.

Na foto: Nine West, Apepazza Ios, Sigerson Morrison, Proenza Schouler, Loeffler Randall, DKNY

I taková maličkost, jako je zadní část boty, o vás může prozradit, že se v módě skutečně orientujete! Věříme, že jste našla tu správnou jarní inspiraci, a už vám nic nebrání v tom, pořídit si skvělé extravagantní boty s neobyčejnými podpatky!

Reklama

Související témata:

Načítám