Hlavní obsah

Podprsenky pro velká ňadra: Helena Konarovská je vybírala Květě!

Foto: Mona Martinů

Barvy pro velká prsa nejsou tabu. Nechte se inspirovat Květiným výběremFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakou podprsenku vybrat, když máte prsa velká a těžká? Mladé čtenářce Květě dříve v obchodech nabízeli dokonce podprsenku pro těhotné či nudné barvy. Našli jsme pro ni takové, ve kterých se cítila sexy!

Článek

Než se čtenářka Květa (27) přihlásila do naší výzvy (a dostala se tak do rukou odbornici na prádlo Heleně Konarovské), výběr podprsenky pro ni byl podle jejích slov horor. „Má obrovská prsa byla v podprsence povislá, nedržela tvar a v podpaždí doslova přetékala," svěřila se nám. Když se Květa odhodlala a jednou za čas vyrazila do obchodu pro novou, prodavačky jí nabízely prádlo, které jí nepřipadalo ani trochu atraktivní pro mladou ženu, kterou Květa bezpochyby je.

Helena Konarovská ji ovšem hned v prvním momentu setkání zbavila obav z výběru nudných modelů. „Barvy jsou pro velká prsa důležité, nebojte se jich a zdobte se jimi. V kombinaci s padnoucím střihem podprsenky se váš dekolt ihned promění,“ radila Květě hned na začátku setkání. Květa uvedla svoji velikost 85 F, majitelka obchodu Le Chaton to však velmi rychle opravila, po přeměření je čtenářčina skutečná velikost 85 GG!

I u Květy, stejně jako v případě čtenářky Katky z minulého dílu, Helena Konarovská upozornila opět na špatnou velikost, ramínka měla Květa povolená, tudíž jí prsa vyloženě ležela na břiše. Zapínání podprsenky a vložení prsou do ní také Květa nedělala správně. Jak všechno napravit? Podívejte se!

Foto: Mona Martinů

V prádle, ve kterém Květa přišla, měla prsa povislá a ramínka se jí zarývala do ramenouFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Prsa při špatném výběru nedrží tvar a přetékají přes horní okrajeFoto: Mona Martinů

Jak si zapínáte podprsenku?

Nejčastější chyba při zapínání podprsenky? „Polovina z nás si ji zapne na břiše, a pak ji násilím otáčí jako krunýř směrem dozadu. Kostice v košíčcích se takovým zacházením poničí,“ upozorňuje Helena Konarovská na jeden z nejrozšířenějších problémů, který se týká i Květy. Prsa by se měla uchopit a vložit do košíčků. „Pak jdete rukama po zapínání a hezky v klidu si podprsenku zapnete na zádech,“ doplnila odbornice.

Nebojte se potisků!

Květa se velmi často v obchodech setkávala s podprsenkami fádních barev, které byly buď v nenápadné tělové barvě, nebo v klasické bílé. „Jsem ale mladá holka, která se chce cítit přitažlivě a líbit se sama sobě v zrcadle,“ svěřila se nám.

Když si Květa oblékla podprsenku Panache Cleo Mimi v odstínu Orange Animal, změna proběhla okamžitě. Tato podprsenka stojí 1260 Kč a je k dostání ve velikostech C až H. Prsa se zvedla minimálně o deset centimetrů, vytvořila se svůdná rýha v dekoltu, který ovšem nikam nepřetékal. Květa si vybrala svůdnou podprsenku s gepardím vzorem, která do světa jasně vysílala zprávu, že nudné barvy na jejím spodním prádle jsou minulostí!

Foto: Mona Martinů

Gepardí vzor je trendy. Vyzkoušejte jej i na podprsenceFoto: Mona Martinů

Jasné barvy přitahují pozornost

Další kousek prádla, po kterém Helena Konarovská při výběhu sáhla, byla podprsenka s nižším středem Panache Cleo Koko Mode v odstínu zvaném Coral. Je k dostání ve velikosti E až H a stojí 1460 Kč. Jasná barva Květu doslova rozzářila a její hrudník vypnula. „Správně nastavená ramínka dokážou s vaší postavou divy. Povolená vám plný dekolt nevykouzlí,“ upozorňuje při oblékání čtenářky.

Je proto důležité si ramínka nastavit tak, aby prsa neležela na břiše. Květě se tento kousek líbil ze všech zkoušených variant nejvíce, a rovnou si jej z focení také odnesla.

Foto: Mona Martinů

Nová podprsenka, nová seběvědomá žena. Květa doslova prokouklaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Barev se bát nemusíte, naopak se je nebojte přiznatFoto: Mona Martinů

Stahovací program? Zvýšená dávka sebevědomí

Prádlo pod šaty nebo upnuté topy by se neměly podceňovat, a své o tom ví i Květa. „Touha cítit se dobře i v upnutém oblečení je velká, ale výsledek mě často zklamal, stahovací prádlo nedrželo, jak mělo,“ svěřila se. „Kvalitní stahovací program se pozná podle toho, že drží na místě, neshrnuje se a nevytváří nevzhledné faldy pod topem. Navíc dokáže správně rozproudit lymfu,“ poradila Helena Konarovská a ihned sáhla po jednom ze svých osvědčených favoritů.

Květa si oblékla černou podprsenku Primadonnu Deauville (která je k dostání ve velikostech F až J, stojí 2230 Kč a je provedená také v odstínech bílé, Natural a Caffé Latte). Tu zkombinovala se stahovacím body bez košíčků DKNY Jolie Nuit, který stojí 1260 Kč a je k dispozici ve velikosti S až XL (seženete jej také v odstínu zvaném Frappé). Stahovací program velká prsa podržel v požadované výšce, když pak Květa pro srovnání oblékla přiléhavý top, vypadala minimálně o dvě velikost štíhlejší a sebevědomí jí rozhodně nechybělo. Posuďte sami.

Foto: Mona Martinů

Černá podprsenka se stahovacím programem prsa pozdvednou a břicho zmenší až o dvě velikostiFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Spokojenost a sebevědomí najednou Květě rozhodně nechybíFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Při nošení stahovacího programu si můžete dovolit i velmi upnutý topFoto: Mona Martinů

Další tipy ve větších velikostech

Nestačila vám ukázka prádla, které Květa sama vyzkoušela? Vybrali jsme vám modely podprsenek, které udrží větší dekolt, a jsou hlavně dostupné třeba i ve velikosti GG. Vyberete si?

Foto: Archiv firmy

Korzetová podprsenka prsa podrží a hezky narovná tělo, Panache Cleo Breeze, 1320 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Sportovní podprsenka je při velikosti 85 GG velmi důležitá. Nepodceňujte ji a noste ji i na procházky, Freya, 1000 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Vyztužená podprsenka dokáže velká a těžká prsa pozvednout až o 10 centimetrů, Panache Masquerade Rhea, 1480 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Krajková a částečně transparentní podprsenka vám dodá sebevědomí, Curvy Kate, 939 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Podprsenka s nižším středem je ideální pro hluboké výstřihy, Panache Black Aria, 2100 KčFoto: Archiv firmy

Jak se vám proměna hrudníku čtenářky Květy líbí? Šly byste také do toho? Napište nám na natalie.debnarova@prozeny.cz, pošlete svoji fotografii, telefon a popište problém, se kterým byste v oblasti spodního prádla potřebovaly poradit. A my vám zařídíme rady přímo od Heleny Konarovské.

Reklama

Načítám