Hlavní obsah

Podzimní móda s nádechem panenkovského stylu

Foto: Marie Bartošová

Jemný panenkovský look boduje i na podzimFoto: Marie Bartošová

Reklama

Krajky, límečky a roztomilé halenky. Panenkovský trend na nás na jaře útočil ze všech stran. Čekaly jste, že se po něm s nástupem nové sezony slehne zem? Stylistka Iva vás vyvede z omylu.

Článek

Jaro/léto 2012 bylo tou nejsladší sezonou za poslední léta. Po přehlídce Louise Vuittona se začaly strhávat bitvy o halenky se zdobenými límečky, „slušňácké“ sukně a vůbec o všechno, co bylo vybarvené v něžných, pastelových barvách. Pro infantilnost přitom v panenkovském stylu nebylo místo, trend byl roztomile dívčí, ale svým způsobem vyjadřoval také jakousi upjatost a zdrženlivost.

Podzim/zima je už tradičně drsnější. Dominuje mu spousta kůže, nýtů a na vrcholu je i army styl. Přesto se spousta nevinných prvků přenesla do další sezony. Nicméně styl trochu změnil kabátek. Pastelové odstíny vystřídaly podzimní barvy, lehké materiály nahradily svetříky, ale módní podtext zůstává stejný. Jak být za „vzorňačku“, i když se ochladí, testovala čtenářka Lenka.

Propadněte kouzlu bílé

Bílá je sama o sobě považována za barvu vyjadřující čistotu a nevinnost. A co teprve, když je na halence s krajkovým dekoltem a sukni s drobnými třásněmi (zde se můžete kouknout po kabelkách s třásněmi). Jemně působí i ledově modrý kabátek se zaobleným střihem. Model dotáhnete k dokonalosti pomocí bot na podpatku, stříbrných doplňků a psaníčka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 899 Kč), halenka (H&M, 999 Kč), kabátek (H&M, 999 Kč), psaníčko (Humanic, 699 Kč), náramek (H&M, 349 Kč), prsten (H&M, 149 Kč), boty (H&M, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kalhotový kostým

Světle růžový svetřík jako podklad a v hlavní roli kalhotový kostým. Až vás takhle kombinace omrzí, rozdělte ji a noste každý kousek zvlášť. Nápadné sako skvěle doladí i takovou klasiku, jakou jsou džíny a triko. Odvážný komplet stylistka doplnila kotníčkovými botami, růžovými náramky a nápadným prstenem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: svetřík (Mango, 699 Kč), sako (H&M, 1799 Kč), kalhoty (H&M, 1299 Kč), boty (H&M, 999 Kč), prsten (H&M, 249 Kč), náramky (H&M, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Netradiční kalhotový kostým oživí váš šatníkFoto: Marie Bartošová

Připněte si límeček

Pokud jste si ho během jara/léta ještě nepořídily, určitě se po něm podívejte. Límeček můžete připnout jak na jednoduchou košili, tak i na hřejivý svetřík, jako to udělala stylistka Iva. Spojení silných svetrů se sukněmi je letos hitem, nebojte se ho otestovat. Lenka si vyzkoušela koženkovou vínovou sukni, barevně sladěné podkolenky a svetřík. Límeček a psaníčko zdobily zlaté odlesky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Lindex, 899 Kč), podkolenky (Mango, 149 Kč), boty (Humanic, 2999 Kč), límeček (H&M, 299 Kč), psaníčko (Lindex, 349 Kč), svetr (H&M, 1499 Kč)Foto: Marie Bartošová

S nádechem retra

Model s květovanými šaty, barevnými punčochami a kloboučkem trochu připomíná módu minulosti. Zaměřte se také na použité barvy, žloutkově žlutá s vínovou krásně souzní. S doplňky tentokrát stylistka šetřila, vystačila si s tenkými náramky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Lindex, 899 Kč), punčocháče (Lindex, 149 Kč), boty (Humanic, 2499 Kč), čepice (Lindex, 349 Kč), náramek (Mango, 699 Kč/kus)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Motivy květin využijete i na podzimFoto: Marie Bartošová

Dívčí puntíky

Pokud vám barvy moc „nejedou“, zkuste černobílou alternativu a vybarvené volte jen doplňky. K sukni stylistka vybrala halenku zdobenou puntíky, přes kterou Lence oblékla ještě světlý svetřík s vtipnou nakreslenou mašličkou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 949 Kč), svetřík (Lindex, 699 Kč), halenka (Lindex, 799 Kč), kabelka (Aldo, 999 Kč), prsten (Aldo, 199 Kč), boty (H&M, 999 Kč), ponožky (Lindex, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Lenka se může pochlubit novým úlovkem – šátkem ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Který model u vás zabodoval nejvíce? Napište nám!

Styling: Ivana Pražáková

Vizáž: Petra Kejřová (MA-DA Makeup Network)

Reklama

Související témata:

Načítám