Hlavní obsah

Podzimní specialita: Lehké svetry. 5 outfitů pro vás

Foto: Maria Svetlychnaja, Shutterstock.com

Foto: Maria Svetlychnaja, Shutterstock.com

Reklama

Dost bylo nenápaditých outfitů vytvořených z jedněch šatů a páru bot. Podzim vyzývá k vrstvení všech věciček, které vám ležely po dobu tropických veder ve skříni. Dnes se zaměříme na to, jak nosit lehké svetry, které jsou na větší zimu příliš slabé.

Článek

Pokud je svetřík upletený z větších ok, je potřeba pod něj zvolit správné prádlo nebo tílko a nechat jeho specifika vyniknout. Jestli je dostatečně volný, hodí se pod něj šaty, které s ním splynou. Úzké svetříky se zase dají nosit namísto trička.

A samozřejmě… Vrstvení. Kouzelné slovíčko, jež milují všechny módní fanynky, které rády skryjí nedostatky na své postavě a vyžívají se v sofistikovaných kombinacích. Z podstaty věci je dobré vrstvit právě lehčí kousky a můžete zapojit jak podzimní šatník, tak ještě provětrat letní garderobu.

Svetrů jsou plné obchody. Vybrali jsme pět odlišných typů a pro každý jsme vymysleli speciální outfit. Snad si najdete ten svůj.

Dáma ve velbloudím

Zemité tóny jsou letos populární a skvěle vypadá, když zkombinujete svetr a kalhoty v podobné barvě. Svetřík volně zakasejte za pas, aby vynikl zvýšený střih kalhot. Do véčkového výstřihu se hodí jemný přívěsek a můžete ho ještě zdůraznit véčkem na spodní vrstvě. V našem případě to je černé tílko.

Jestli se vám líbí červená a přemýšlíte, jak ji nosit, tak tohle je ideální verze. Propojte barevný rozepnutý kabát s elegantními botami a nechte působit vertikálu ve velbloudím odstínu. Pokud máte silnější postavu, volný rovný kabát je perfektní volba, ale vyberte si svetr raději v tmavším odstínu hnědé.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kašmírový svetr s výstřihem do véčka Zara, 2799 Kč, 2. kalhoty s kostkou Mango, 1299 Kč, 3. černé tílko Mango, 399 Kč, 4. kabát z vlněné směsi H&M, 2999 Kč, 5. boty na podpatku Baťa, 1199 KčFoto: Archiv firem

Praktická romantička

Světlé šaty se hodí k podobně světlému lehoučkému svetru, do kterého se na podzim zachumláte. Proti větru pomůže kožená či koženková bunda a samozřejmě velká šála, kterou si omotejte okolo krku. A namísto padesáti odstínů šedé můžete v outfitu použít i moderní růžovou.

Záleží na vás, jestli fandíte kombinaci šatů a tenisek, nebo zvolíte klasičtější obuv, jako jsou mokasíny nebo lodičky. Do růžova se můžete hodit, ať máte velikost S či XXL, ale pokud máte raději ženštější siluetu, můžete si pomoct úzkým páskem.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. růžový svetr z jemného úpletu H&M, 599 Kč, 2. bílé šaty Vero Moda, 1099 Kč, 3. motorkářská bunda H&M, 1299 Kč, 4. jemná šedá šála Bershka, 349 Kč, 5. růžové tenisky Reebok (prodává Queens), 1750 KčFoto: Archiv firem

Nesmrtelná klasika v roláku

Na rolák nesmíme zapomenout. Ne každá žena jej nosí ráda, ale ty ostatní na něj nedají dopustit. Ženy s velkým poprsím si sice musí zvyknout na to, že rolák velikost ještě opticky podpoří, ale to se dá usměrnit správnou volbou saka. Kombinace s touto sukní do půli lýtek je vhodnější spíš pro vysoké postavy, menším ženám doporučujeme střih ke kolenům. Barevné želvovinové náušnice se letos nosí, ale pokud jste konzervativnější, můžete je vyměnit za menší perličky. K ženské kombinaci roláku a sukně zkuste pánské sako. Vypadá to dokonale!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. šedivý rolák Zara, 599 Kč, 2. dlouhá šedá sukně Mango, 1599 Kč, 3. barevné náušnice Stradivarius, 249 Kč, 4. žerzejové sako H&M, 899 Kč, 5. kožené kozačky Baťa, 3399 KčFoto: Archiv firem

Trendy zavinování

Zavinovací šaty, halenky i svetříky jsou v kurzu. Proč si nepořídit svetr v zářivé červené? Zavinování sluší každé konfekční velikosti! Pod svetřík si můžete vzít elegantní černé šaty a pěkně ho v pase utáhnout, nebo ho nosit volněji například s ležérními culottes (zkrácené kalhoty).

My jsme zvolili klasiku – tmavě modré úzké džíny a bílou košili, která bude vypadat skvěle, když si necháte horní dva knoflíčky rozepnuté. Podpatky vám dotvarují dokonalý zadek a jako perličku jsme přidali tmavý denimový anorak, který vás ochrání před lehkým deštěm a vypadá skvěle jak k formálnímu, tak sportovnímu oblečení.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. červený svetr Vero Moda (prodává Zoot), 1099 Kč, 2. bílá košile Vila, 1199 Kč, 3. džíny Noisy May (prodává Zoot), 1099 Kč, 4. džínový anorak H&M, 999 Kč, 5. kotníkové boty H&M, 1199 KčFoto: Archiv firem

Svetr namísto trička

Podzim je asi jediné roční období, kdy dává smysl vzít si svetr namísto trička. A úzké svetříky na tělo se právě letos nosí. Je to trend vhodný spíš pro útlejší postavy, aby to nepůsobilo, že je vám svetr malý. Proto jsme jej doplnili minisukní, která také sluší především hubenějším postavám.

Superextravagantní kus je kabát z umělé kožešiny, který si přes den přehoďte přes lokty, a večer oblékněte úplně. Do pasu se hodí ledvinka, protože se přes velký kabát špatně nosí kabelky i batohy. Na nohy obujte další bláznivý trend. „ponožkové“ kozačky. Takhle se chodí na podzimní party!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. úzký žlutý svetřík Stradivarius, 499 Kč, 2. semišová sukně s kapsami Mango, 1299 Kč, 3. kabát z umělé kožešiny Zara, 1599 Kč, 4. černá ledvinka Bershka, 449 Kč, 5. nízké kozačky Vagabond, 3199 KčFoto: Archiv firem

A co vy, jste na svetry, nebo máte raději mikiny?

Reklama

Načítám