Hlavní obsah

Pohádka pro dospělé!

Foto: Státní opera Praha

Královna nociFoto: Státní opera Praha

Reklama

Královna noci, Papageno, Papagena... Zpěvné árie, které si už několik desítek let pobrukuje celý svět. I to je Kouzelná flétna Wolfganga Amadea Mozarta. Ponořte se do tónů jeho hudby ve Státní opeře v Praze! A vyražte do divadla i se svými ratolestmi!

Článek

Už více než 200 let ve světě zní poslední Mozartům pohádkový singspiel z roku 1791, jehož předlohou se stalo libreto E. Schikanedera. Kouzelný pohádkový příběh je plný fantazie, humoru, ale i filozofie. Příběh s princem Taminam, princeznou Paminou, moudrým Sarastrem, zlou Královnou noci a ptáčníkem Papagenem promlouvá do duší milovníků opery  jednoho z velikánů vídeňského klasicismu!

Je Kouzelná flétna obdivuhodná pohádka s komickými prvky, lidová komedie, nebo zašifrované dílo, plné zednářských symbolů? Je to pouhý příběh lásky, jež překonává všechny překážky, nebo kus motivující diváka k úsilí o dosažení dokonalosti?  Dílo obsahuje všechny tyto roviny, a proto je také trvalou výzvou inscenátorům.

Foto: Státní opera Praha

Čeká vás pohádka s komickými prvkyFoto: Státní opera Praha

Sarastro: M. Bürger, L. Hynek-Krämer, L. Mlejnek Tamino: A. Briscein, M. Šrejma Královna noci: A. Todorova, J. Sibera, D. Vaňkátová Pamina: L. Vernerová, P. Vykopalová, A. Miro Papageno: A. Plachetka, V. Sibera Papagena: E. Jarkovská, M. Bauerová Dirigent: R. Hein Režie: L. Štros

Vnořit se do tónů Mozartovy hudby můžete 5. a 20. prosince od 19.00 hod.

Reklama

Související témata:

Načítám