Hlavní obsah

Pomáhá alkohol k lepšímu sexu? Tohle si myslí muži a ženy!

Foto: thinkstock

Sklenka alkoholu může chutnat, ale nic se nemá přehánětFoto: thinkstock

Reklama

Atraktivní, zábavnější společníci a lepší milenci. To jsou jen některé z věcí, které si o sobě muži myslí po pár skleničkách alkoholu. Opravdu jsou po něm muži výkonnější, nebo to ženy vidí jinak?

Článek

Výzkum britské charitativní organizace Cancer Research UK ukazuje rozdíl mezi vnímáním a realitou, když je člověk pod vlivem alkoholu. V kampani nazvané Dryathlon (měsíc leden bez alkoholu), které se zúčastnilo 4 tisíce osob, bylo zjištěno, že každý třetí muž alkohol dost nadhodnocuje. Myslí si totiž, že z něj dělá atraktivnějšího společníka.

Ve skutečnosti ale poměrně velký vzorek oslovených žen, tedy 43 %, výrazný rozdíl mezi střízlivým a „veselejším“ společníkem nepociťuje – aspoň co se milostného umění týče. Pro tyto ženy ani trocha alkoholu z potrhlého mistra Beana sexy Brada Pitta neudělá… I tak si ale muži stojí za svým a na alkohol nedají dopustit.

Uvolnění zábran se ženám hnusí

Překvapivě 22 % pánů zastává názor, že alkohol pomáhá k lepším sexuálním dovednostem a výkonům. Opět platí, že každá mince má dvě strany. 42 % žen s tímto tvrzením nesouhlasí, pro zbytek má alkohol cenu jen jako uvolňující prostředek, nikoli povzbuzovač a vylepšovat čehokoli. Nějaké to štamprdlátko dokonce může i uškodit (u někoho nedostatečná erekce, u jiného předčasný orgasmus).

Navíc zmíněný počet žen se nechal slyšet, že vyloženě nenávidí, když je jejich partner prokazatelně opilý, což se blíží až averzi. „Já to teda taky nemusím,“ říká sedmadvacetiletá Radka. „Muž pod parou je otupělý a nevšímavý k mým požadavkům. U něj člověk nikdy neví, jestli má na sex opravdu chuť, nebo je jen mimo, protože mu pití zatemnilo mozek i rozkrok,“ říká.

Foto: thinkstock

Ženám se příčí celou noc vdechovat výpary opilého mužeFoto: thinkstock

Však i vedoucí výzkumník Ed Aspel to komentuje následovně: „Skutečnost, že 42 procent všech žen nesnáší, když jsou jejich partneři opilí, je docela dobrý důvod pro to, držet se od něj dál.“ Tak to vidíte. A to si 31 % mužů myslí, že mají po požití alkoholu větší šanci ženu sbalit (prý tak po dvou pivech dosahuje jejich humor svého vrcholu), okouzlit tancem a báječně ji uspokojit. To ale platí pouze v případě, kdy se jedná o rozumnou míru „veselosti“. A pokud pijí oba partneři. Proč?

Kolik je tak akorát?

Optimální hladinku alkoholu v krvi – tu afrodiziakální, nelze obecně stanovit, neboť na každého působí jinak. Ženy se však shodují na následujícím: „Když spolu milenci před sexem společně vypijí sedmičku vína, je to podle mě tak akorát pro každého. Nikdo nikoho neodpuzuje,“ domnívá se Marika. „Láhev lehkého vínka vypitá rovným dílem. Pak už mě muž může odradit svým chováním, a vlastně ani na ten sex nemám náladu,“ přitakává Zuzana s tím, že pro uvolnění je sklenička fajn, ale rozhodně z nikoho nedělá mistra světa v orálním sexu ani milostné empatii. K čemu je dál dobrá?

Britská společnost Femfresh zjistila, že ze třech tisícovek oslovených žen má 75 % rádo právě jednu až dvě skleničky alkoholu před sexem. Toto množství zvyšuje sebevědomí. Pak už za následky nechráněného nebo totálně neuspokojivého sexu nikdo neručí.

A kolik toho před sexem vypijete vy?

Reklama

Načítám