Hlavní obsah

Buďte IN! Pomalujte si mobil!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Mobil funguje i jako módní doplněkFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Mobilní telefony se staly nedílnou součástí našeho života. Nejde však pouze o praktickou záležitost. Co si budeme povídat, mobil plní také funkci módního doplňku. I proto ženy rády vybírají barevné telefony v elegantnějším designu. Ale zkuste být originálnější. Ozdobte si mobil podle sebe. Pomalujte ho!

Článek

O tom, že na mobil můžete nakreslit prakticky cokoli, jste možná ještě neslyšela. Je to ale tak! Dokonce lze kreslit a malovat i na displej a na jednotlivé klávesy, aniž byste přístroji ublížila. Je potřeba ale vědět jak. Jak tedy mobil nezničit?

Pro originální osobní zdobení mobilů používá několik žen v mém okolí laky na nehty. Zvláště ty, které nejsou příliš tekuté. Drží totiž lépe v požadovaném tvaru a obrázek pak vypadá lépe. Lak na nehty má i tu výhodu, že když se obrázek nepovede, snadno jej smyjete odlakovačem. Nebojte, lak na nehty povrch telefonu nepoškodí. Je vyráběn tak, aby neublížil lidské pokožce, nehtům a ani umělým nehtům. Takže ať máte svého mobilního miláčka na povrchu plastového či kovového, nic se mu nestane. Jediným rizikem je, aby odlakovač nebo i samotný lak na nehty nezatekl dovnitř. Právě z tohoto důvodu se doporučuje malovat na plochy dále od spojů a škvírek.

Foto: Ivanna Benešová

Do bezbarvého laku vsaďte kamínekFoto: Ivanna Benešová

Jak mobil zdobit?

Pokud jste tedy dostatečně poučena, kam je možné kreslit a kam nikoli, můžete se zamyslet nad motivem. Na složitě stínované nebo příliš detailně prokreslené obrázky ale pro začátek raději zapomeňte. Pamatujte, že v jednoduchosti je krása.

Vhodné jsou puntíky, které lakem vytvoříte snadno. Stejně tak také vše, co lze složit z jednotlivých čár, jako třeba hvězdičku nebo písmena. Koneckonců si můžete mobilní telefon také elegantním písmem podepsat. I srdíčko se vám bude kreslit na zadní kryt mobilu dobře. Tak proč třeba nezkusit překvapit vašeho miláčka a udělat mu přes noc na jeho telefonu malé překvapení? Pokud nebude rád a dá přednost tradičnímu vzhledu, víte přece, jak snadno lze obrázek odstranit.

Foto: Ivanna Benešová

Nejsnadnějším motivem jsou puntíkyFoto: Ivanna Benešová

Barvou se neomezujte

Dbejte také na vhodný výběr barev. Kombinujte barvu krytu mobilu. Laky na nehty seženete ve všech možných odstínech, takže se nemusíte cítit nijak omezována. Zdobit lze i bezbarvým lakem s třpytkami. Pokud uděláte bezbarvým lakem s třpytkami tenkou vrstvu přímo na displeji, nebojte se, že byste neviděla, na psaní smsek. Výsledný efekt bude připomínat kdysi velmi oblíbené fólie na displej.

Vyloučeno není ani to, abyste měnila obrázky na vašem mobilním telefonu třeba podle oblečení nebo podle kabelky, kterou zrovna častěji nosíte. Celá procedura zabere maximálně půl hodiny.

Zkuste i kamínky

Na vnější kryt mobilu můžete také umístit ozdobný kamínek. Prodávají se speciální kamínky na mobily. Anebo můžete do vrstvy bezbarvého laku vsadit kamínek určený na nehty. Efekt je stejný.

A jaký obrázek jste si nakreslila na svůj mobil vy?

Reklama

Související témata:

Načítám