Hlavní obsah

Pomoc, jsem nucen jíst zdravě!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Buduji si image milovníka zdravé výživyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nerozvážnosti jsem navštívil vegetariánskou restauraci. Varovat se mě snažila exotická vůně mrkvové šťávy a reklamní poutače na NEalkoholické pivo. Ale můžu si za to sám...

Článek

V koupelně jsem totiž objevil jakýsi dámský časopis s Angelinou Jolie na obálce. Čekaje další sexy obrázky, risknul jsem si zalistovat. Po pár stránkách narážím na test - jakého partnera potřebujete. Vyšel jsem z toho výborně: jsem silná, sebevědomá žena, která touží po otevřeném muži. Poněkud obráceně, ale ano! Tím otevřeným mužem budu totiž já. Ach, závidím holce, která se mnou bude chodit.

Hned první kandidátku proto zvu do zmiňované restaurace. Já přece miluji falafel s pohankovou kaší a květákem ve špenátové omáčce posypané čerstvou bazalkou.

Už po pár vteřinách mi je jasné, že jsem vešel do pekla. Zákeřná absence popelníků, smradu a chlapů prozrazuje mnohé. Sedící maminky uznale pozorují ženu, která má to štěstí a našla „toho otevřeného".

Pyšná dívka mě začíná poučovat: do grilovaných kuřat prý píchají steroidy a s umělohmotnými míchátky u kafe konzumujeme polymery. Odpovídám, že co se týče polystyrenu jsem čistý, protože užívám jenom rum a pivo.

Podle všeho je nejlepší být veganem. To člověk nepozře nic, co pochází ze zvířat: vajíčka, mléko, jogurty a holky třeba nepolykají... Ale až ti šílenci budou mít jednou děti, nechápu, jak je budou kojit. Jestli mají být i děti vegani, nesmějí přece mléko ze zvířat. Existují ale i jiné „úchylky". Měl jsem přítelkyni, která každý týden testovala jinou dietu. Byl jsem tedy nucen jíst dělenou stravu, nízkokalorickou stravu, někdy i žádnou stravu, pořádali se u nás ovocné dny i dny bez pečiva. Dokonce jsme chodili běhat a cvičili jógu! Ráno jsem se vzbudil, ona už stála na váze a komentovala každý gram. Nakonec to ale pokaždé skončilo v nejakém fast foodu. Z věty „tohle je můj poslední hamburger" se stala kultovní hláška.

Teď potlačuji dávicí reflex a z restauračního menu objednávám něco jako kopřivu s muchomůrkami. Zřejmě se jednalo o houby halucinogenní, protože před dámou dál podporuji svou smyšlenou image. „Samozřejmě, že nekouřím, nesnáším alkohol, denně spořádám pět kousků ovoce, hrst ořechů a 2 litry minerálky." Už ji mám, to přece musí zabrat. Dívka rozhodně netuší, že se jedná o sci-fi. Ve skutečnosti denně vyhulím krabičku, spořádám pět kousků „vifonu", hrst bonbonů a 2 litry piva. Ona však byla upřímnější - hledá prý partnera, typického chlapa - maso, alkohol a tak... Ale můžem zůstat přátelé. Vstala a odešla. Dojedl jsem svůj kořínek s listy a šel do hospody.

Reklama

Související témata:

Načítám