Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

V zimním období nám toho pulty se zeleninou a ovocem tolik nenabízejí. Jednou z výjimek je skvělý pórek. Vyzkoušejte ho s námi v receptu na pórkový krém se slunečnicovými semínky.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks pórku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
    7
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 4 lžíce bílého jogurtu
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něm lehce zesklovatět cibuli pokrájenou nahrubo. Poté přisypte nastrouhanou mrkev a pórek nakrájený najemno. Chvíli společně opékejte, dokud zelenina nedostane zlatavou barvu.

02.

Zalejte vývarem, přidejte nakrájené brambory a vařte, dokud nejsou měkké. Nakonec polévku rozmixujte, osolte a opepřete. Podávejte s lžící jogurtu a posypanou opraženými slunečnicovými semínky.

Nejste moc na polévky? Nevadí, upečte si veganský pórkový koláč.

Související témata:

Načítám