Hlavní obsah

Erotický snář dodá hrátkám šťávu!

Foto: Thinkstock

Chcete, aby sen pokračoval i po probuzení?Foto: Thinkstock

Reklama

2. díl – Pomilovat se se známou osobností, třeba s Georgem Clooneym, je snem mnohých z nás. Proč se nám ale něco takového do mysli vkrádá? Každé známé jméno má svůj „obyčejnější“ protiklad! Clooney je třeba neodolatelný pan Novák nebo Procházka ze sousedství!

Článek

Brad Pitt? Cristiano Ronaldo? David Beckham? Roman Šebrle? To je jen zlomek z velkého množství slavných jmen, která se vkrádají do ženských snů za účelem něžností. Výklad takového milostného setkání se dá postavit na principu spící Růženky a jejímu pocitu pouta k bájnému milenci. Pokud se při analýze snu prvotně zaměří na jeho přesný popis, většinou odhalí, že charisma, pohyby, povaha nebo chování milence jí připomíná osobu nebo situaci, která je pro ni z běžného života důvěrné známá (či důležitá). Dopátrat se může i zjištění, že snový idol na ni vlastně působí jako spouštěč vášně, protože díky němu si připadá krásná a žádoucí, a přesně takhle by si to přála (neškodná iluze).

Sex se starcem: Touha po autoritě?!

Známí muži objevující se ve snu většinou představují typické charakterové prototypy jako třeba „muž-autorita-ochranitel“, „mladý nespoutaný milenec“, „neohrožený hrdina“ a další. Ve snech se nemusí objevovat jen mladí muži, ale i překvapivě staří pánové. Sen, ve kterém se milujeme s přestárlým milencem, dokáže vylekat nebo znechutit. Co znamená ve snu například sexuální akt s osmdesátiletým starcem, který by za bdělého stavu žádné erotické tužby nevzbuzoval? Podobný muž nabízí téma autority, ale i duševní síly a schopností. Pokud se ve snu objeví, možná nastal čas, aby žena převzala do svých rukou otěže autority, nebo aby dala víc najevo své sebevědomí. Možná také zápasí se skutečnými mužskými autoritami kolem sebe.

Jsem lesbička?

Mezi další sny patří lesbické hrátky, které u mnohých vyvolají rozpaky a otázky nad vlastní sexuální orientací. I když je takový sen ve své podstatě příjemný, dodatečně se zavře do šuplíku s nálepkou „nežádoucí“. Jistě, může to znamenat jisté potlačované tužby, ale také odrazy všedních problémů, např. vypadat jako ona „druhá“ žena, moci mít určité její vlastnosti, povahu, prožívání, přiblížit se k jejímu pracovnímu postu – dokázat stejný úspěch…

Mokré sny zralých žen

Rozhodně nejsou výsadou pouze pánského pokolení! Noční orgasmy se začnou nejvíce projevovat u žen po čtyřicátém roce života (zdroj: Kinsleyho institut), nicméně vše je opředeno tajemstvím. Jedna skupina se domnívá, že tyto sny přicházejí, když se v reálném životě nedostává sexuálního uvolnění, ta druhá tvrdí opak. Jediná šance, jak tomu přijít na kloub, je vést si deník a zaznamenávat si údaje o dni a charakteristice snu, čímž se dají odhalit faktory, které ho přivolávají.

Foto: Thinkstock

Sny o lesbické lásce nejsou nijak výjimečnéFoto: Thinkstock

Bolest, strach a násilí

Sexuální frustrace, obavy, smutné zážitky z dětství se do snových příběhů promítají také, takže není těžké si představit, o jakých věcech ženy sní velmi nerady – nátlak, sex jako povinnost za doprovodu výhrůžek a pronásledování (i) absurdními postavami nebo bytostmi (upír, neoblíbená celebrita, problematický bývalý partner, znetvořený muž atd.), jsou znaky ponižování nebo skutečných vzpomínek. Přitom se může jednat např. o špatné zacházení ze stran kolegů v práci, kteří zneužívají vyššího postavení k vlastnímu pobavení atd. Sen třicetileté Báry se vrací k zážitkům z dětství:

„Ležela jsem v posteli a skočil na mě kocour. Pak se změnil ve velkého plyšového medvěda s velkým břichem a ten se mnou chtěl souložit. Bylo to odporný a nechutný, říkala jsem, že nechci, ale on prý, že musím poslechnout. Pak se scéna změnila a místo mě tam byla mladá holka, měla na sobě pohádkové oblečení jako Sněhurka, a medvěd jí říkal, že se mu to s ní líbí, a že zase přijde. Ona byla taková smutná, myslela na to, že by se radši milovala se sousedem, že je to normální kluk, ale že nemůže nic dělat. Pak se scéna zase změnila, byl z nich obraz, visel u mě v pokoji. Bylo to jako takové zátiší hraček – panenka a medvěd. Říkala jsem si, jak si všichni myslí, jaká je to pohoda, přitom jsem věděla, jak hnusné to mezi nimi je.“

Sen ukazuje na skryté násilí a nátlak spojené se zdánlivě pohodovým dospíváním v harmonickém domově. Legrační plyšový medvěd se ve snu promění v nepříjemného násilníka, kterého je nutné poslechnout. Pro mladou dívku ve snu je nemožné prožívat normální vztah s „klukem odvedle“. Je nutné poslouchat nepříjemné příkazy. Kocour nebo kočka objevující se ve snech se obvykle dávají do spojení se vším měkkým, přítulným, mazlivým – s city, prožitky, blízkostí, erotikou. „Hezké“ dospívání a pěkné obrázky na zdech ve skutečnosti schovávají pod povrchem nátlak a nesmlouvavost.

Matka nebo tchyně? Pozor na ně!

Časté jsou také sny o narušení soukromí osobou, ke které aktuálně chováme smíšené pocity (tchyně, někdo z rodičů, nadřízený). Tento vetřelec symbolizuje omezení a rozpaky přenesené z bdělého stavu. Přitom sen zpravidla začíná zcela krásně a nevinně. Mazlení při svíčkách, uvolněnost, erotično, a najednou vpád třetí osoby, která morálně zvedá obočí nad tím, co zbystří. Studem by se člověk propadl!

Inspirujme se!

Poučit se ze svých snů znamená rozšiřovat vlastní schopnosti a pochopit cestu k naplnění. Co se týče příjemných erotických příběhů, tak vlastně odráží současný život nebo zobrazují touhy ženy. Neznamená, že když se jí zdá o bouřlivém milování s bývalým partnerem, je jejím přáním to realizovat! Ne! Je nutné brát to jako vodítko toho, co jí chybí – praktika, postup, slova, která dotyčný používal.

Foto: Thinkstock

Sen o plyšovém medvědu byl tíživýFoto: Thinkstock

Co si ze snu odnést?

Příjemné sny jsou většinou jednoduššího děje, kratšího trvání a nekomplikovanosti v porovnání s těmi nežádoucími. Z obou variant se však dá poučit a vybrat důležité informace – pokud tedy dotyčná ochotně přistoupí na vlastní malý průzkum a bude mít chuť své vášnivé sny rozluštit ku prospěchu oživení stereotypního vztahu nebo nápravy jeho nefunkčnosti.

Citliví muži jsou v kurzu

Pochopit vlastní poselství snů je jedna věc, ale co z nich může získat partner-muž? Jestliže vyslechne a poučí se z vyprávění své dámy, dokáže vycítit její obavy, potřeby nebo přání, která si ani ona sama zatím nemusí připouštět. Mnohdy sice není lehké vynechat žárlivost a sebepodceňování, když ústa blízkého člověka popisují snové erotické hrátky třeba s mediálně známou osobou, ale o to víc by se jim mělo věnovat pozornosti. Milenec, který to dokáže a vynasnaží se spojit si sen s realitou, získává na ceně, protože otevírá dveře komunikaci, porozumění a skrytým emocím a zároveň odbourává překážky bránící spokojenému vztahu i sexu.

Jak porozumět konkrétním příběhům?

Jazyk snu používá vždy a jen obrazy. To znamená, že konkrétní příběh ve snu je obrazem (obrazným vyjádřením) jiného reálného problému v běžném, denním životě. Například nepříjemná sexuální scéna ve snu může být obrazem nepříjemného nátlaku, který člověk právě zažívá ve svých osobních vztazích. To, co naše já může považovat za morálně děsivé a naprosto nepřijatelné, je pro snovou řeč prostě obrazem bez morálních přívlastků.

Náruživá sexuální scénka, ve které žena podlehne a ve snu úplně přenechá iniciativu protějšku, může prostě znamenat, že v bdělém životě drží své otěže až příliš pevně v rukou – méně sebekontroly a více uvolnění jsou věci, které by jí zcela jistě prospěly… S tím je potřeba také k výkladu snu rozhodně přistupovat! Sex ve snu se známou celebritou skutečně nemusí doslovně znamenat, že v našem bdělém životě stůj co stůj sháníme adresu na dotyčný idol ženských srdcí.

Co se zdá mužům? Jak se z jejich snů poučit? A jak si správně vyložit vlastní noční příběhy? Na to všechno odpoví zítřejší poslední díl našeho seriálu! Maximum o sexu pouze na ProŽeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám