Hlavní obsah

Potraviny, které posílí imunitu nejen vašeho školáka

Kašel, rýma či teplota doprovázejí vaše ratolesti snad každý podzim. K tomu, abyste tyto nepřátele porazili, stačí někdy jen málo – zařadit do jídelníčku potraviny, jež posílí imunitu vaši i vašeho dítěte. Tady jsou!

Článek

Velký vliv na imunitní systém má správné stravování. Základem všeho je pestrý jídelníček plný čerstvého ovoce a zeleniny, masa a obilovin. Existují však i potraviny, jež jsou na posílení imunity opravdoví experti. Zařaďte je do jídelníčku a vyhněte se tak podzimnímu nachlazení.

Bílý jogurt s čerstvým ovocem

Správné fungování imunitního systému jde ruku v ruce se zažíváním. Střevní mikroflóru zlepšují probiotika, která zároveň velice pozitivně působí i na imunitu a vrací tělo zpět do rovnováhy. Probiotika najdete například v bílých jogurtech či jiných zakysaných mléčných výrobcích. A protože děti neochucené jogurty moc nemusí, přidejte jim do něj borůvky, jež jsou výborným zdrojem antioxidantů a vitaminu C.

Připravte svému školákovi na svačinu jogurt s borůvkami

Zázvor

Ne nadarmo se říká, že zázvor je zázrak přírody pro naše zdraví. Kořen zázvoru totiž v sobě ukrývá celou řadu vitaminů, esenciálních olejů a minerálních látek. Nejenže pomáhá posilovat imunitu, ale také přispívá k rychlejšímu zotavení v době nachlazení. Zkuste si z něj udělat čaj nebo ho naložit do medu. Dejte si však pozor, aby denní dávka nepřesáhla 4 gramy.

Zázvorový čaj s citronem posílí vaši imunitu a prohřeje organismus

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je nejen výtečná v kuchyni, ale je také léčivá. Obsahuje totiž řadu vitaminů a minerálů. Nejcennější z ní jsou však látky zvané beta-glukany, které podporují imunitní systém a zvyšují tvorbu protilátek proti patogenním bakteriím a virům. Hlívu můžete najít ve volné přírodě, kde se objevuje přibližně od října do března. Nejčastěji roste na kmenech či pařezech listnatých stromů.

Díky beta-glukanům je hlíva opravdový zázrak přírody

Jack Hlívák – pro odolnější imunitu dětí

Pokud chcete imunitu vašich ratolestí posílit co nejvíce, vsaďte na oblíbené cucavé tablety s jahodovou příchutí Imunit Hlíva ústřičná s Rakytníkem Jack Hlívák. V každé tabletě tohoto doplňku stravy naleznete pravý poklad – vitaminy, minerály, beta-glukany z hlívy ústřičné, extrakt rakytníku, jód a selen. Selen a vitaminy B6 a B12 přispívají k přirozené imunitě, vitamin D3 pak udržuje normální stav kostí. Součástí každého balení jsou nyní i foukací fixy na textil zdarma, kterými si vaše ratolest může ozdobit své tričko.

Součástí každého balení Jacka Hlíváka jsou pastelové fixy na textil zdarma

A jak posílit imunitu dospělých?

Ani vy nemusíte jíst hlívu ústřičnou čerstvou, nýbrž stačí užívat doplněk stravy Imunit Hlíva ústřičná 800 mg s rakytníkovým olejem a echinaceou. Tento pravý klenot přírody obsahuje kromě vysokého obsahu sušené plodnice hlívy (800 mg) také rakytníkový olej, echinaceu, nukleotidy a selen, který komplexně udržuje obranyschopnost a přirozenou imunitní odpověď.

Doplněk stravy Imunit Hlíva ústřičná 800 mg s rakytníkovým olejem a echinaceou

Speciální nabídka

V případě, že zakoupíte Imunit Hlívu ústřičnou 800 mg nebo Imunit Hlívu ústřičnou s Rakytníkem Jack Hlívák na stránkách www.zlekarny.cz a vaše objednávka bude vyšší než 250 Kč, dostanete dopravu zdarma.

Platnost akce do 19. 11. 2017.

Reklama

Načítám