Hlavní obsah

Pouťové koláče

Hodnocení:
(17)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
1 hodina
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Kynuté koláče s dvojí náplní stojí trochu více času a námahy, ale tato investice se vám vyplatí. Jsou božské a nemusíte ani čekat na pouť!

Ingredience pro:
2 plechy
  • 1 hrnek mléka
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce sádla
  • 2 žloutky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 kostky droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 vejce na potření
  • meruňkový džem
Na drobenku
  • 4 lžíce másla
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 6 lžic hrubé mouky
Na ochucený tvaroh
  • 1 tučný tvaroh v kostce na pečení
  • cukr moučka
  • 1 vejce
  • 1 hrst rozinek namočených v rumu
Článek

Postup

Krok 1: Droždí nechte vzejít s trochou cukru, mouky a mléka v hrnku u tepla. Vzešlý kvásek smíchejte s ostatními surovinami kromě džemu a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho v míse utěrkou a nechte pořádně vykynout. 

Krok 2: Vykynuté těsto vyklopte na vál, lžící odkrajujte kousky (velikost jako na buchty), naplňte je ochuceným tvarohem, zabalte jako buchty a položte na plech vyložený papírem švem dolů. Nechte znovu kynout.

Krok 3: Poté do nich pomoučeným dnem skleničky opatrně vymáčkněte důlek, dejte do něj lžíci meruňkového džemu, okraje potřete rozšlehaným vejcem, posypte užmoulanou drobenkou a hned dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte raději déle (cca 30 minut) dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.