Hlavní obsah

Povedená rekonstrukce domu: Denní světlo jim teď mohou závidět!

Foto: Tomáš Dittrich (15x)

Podívejte se s námi do dobře promyšlené rekonstrukce rodinného domuFoto: Tomáš Dittrich (15x)

Reklama

Dnešní návštěva vás zavede do krásného domu v Praze-Čakovicích. Bytová designérka ho zařídila kompletně celý a budete koukat, jaké útulné prostory vytvořila. Zveme vás dovnitř!

Článek

Nově zrekonstruovaný rodinný dům v Čakovicích stojí v klidné staré zástavbě domů v prostředí ideálním pro rodinu s dětmi. Designérka Kristina Prokšová se do návrhu projektu vložila již v průběhu projektové dokumentace, a tak mohla zasahovat do interiéru i exteriéru domu.

Parketová podlaha z exotického dřeva

Dům, z jehož původní stavby se zachovaly jen obvodové zdi, je nyní obydlím čtyřčlenné rodiny, která má k dispozici zahradu i terasu s posezením. Ústřední součástí domu je velký pokoj zahrnující obývák, kuchyni a jídelnu. Tato místnost má velkorysé rozměry 58 m2 a podlahu z parket exotického dřeva merbau, jehož cena se pohybuje okolo 1800 Kč za m2. Parkety jsou použité v celém domě kromě koupelen a ložnice s dětskými pokoji, kde byl zvolen koberec pro zvýšení útulnosti. Stěny v obýváku zůstaly bílé, barvy najdete jen na doplňcích v podobě polštářků a obrazu.

Foto: Archiv studia

Celý vnitřek je sjednocen podlahou z exotického dřeva merbau, která není jen v koupelně, ložnici a dětských pokojíchFoto: Archiv studia

Prosklená schodišťová hala

Z kuchyně vyzařuje hravost díky barevné tapetě a žluté stěně nad kuchyňskou linkou, kterou vyrábělo truhlářství Masive 96. Bílá kuchyňská linka je tolik oblíbená, protože se hodí téměř do každého interiéru a dá se skvěle kombinovat s barvami či materiály.

„Na obývací pokoj navazuje schodišťová hala poskytující dostatek světla díky prosklené stěně, daří se tak zde květinám, které prostor povyšují,“ říká designérka Kristina Prokšová. „Místo pod schody mělo být původně využité jako úložný prostor, ale od nápadu se nakonec upustilo, protože v celém domě je jich dostatek. Design tak vyhrál nad praktičností,“ dodává.

Foto: Archiv studia

Na obývák navazuje schodišťová hala, která je velmi dobře prosvětlenaFoto: Archiv studia

Prostorné a světlé koupelny

V domě najdete dvě koupelny v neutrálních barvách béžové a šedé, které nikdy nevyjdou z módy.

Do vybavení koupelen byly zapojeny i dřevěné materiály například na skříňkách v horní koupelně. V té také najdete zajímavý prvek. Jde o vysoký květináč s živými rostlinami, který částečně zakrývá záchod. Celý dům je maximálně prosvětlen denním světlem a koupelny nejsou výjimkou. Pro ještě větší zvětšení prostoru použila designérka velká zrcadla. Zrcadlo v horní koupelně má dokonce na míru vyrobený zdobný rám.

Foto: Archiv studia

Koupelna v horním patře má výrazné dřevěné prvky. O dodávku dlažeb a zařizovacích předmětů se postaralo koupelnové studio AquaskrollFoto: Archiv studia

Barvy, které podporují hravost

V horním patře se nachází ložnice a dětské pokoje. Dětský pokoj je barevný, jak jen to šlo, a dominují mu modrá, žlutá a zelená. Je to takové malé pestré království pro malého chlapce. Naopak ložnice dospělých je oázou klidu. Jemné tóny hnědé a fialové doplňuje kontrastní tmavý nábytek. Tak má vypadat místo pro kvalitní spánek.

Foto: Archiv studia

Dětský pokoj malého chlapce hýří barvami. Najdete zde modrou, žlutou, zelenou i další barvy, které podporují hravostFoto: Archiv studia

Foto: Archiv firem

Zelená barva se do světlého interiéru hodí. Zkuste ji domů také začlenit alespoň v drobných doplňcíchFoto: Archiv firem

Jak se vám nově zrekonstruovaný dům líbí?

Reklama

Načítám