Hlavní obsah

Pravda o lásce: 10 věcí, které ženy od partnera vždy ocení

Foto: Thinkstock

Máte pocit, že toho o lásce víte dost? Nejspíš vás vyvedeme z omyluFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska a sex! Kolem toho se vše točí. Ale jak to se vztahy a city máme? Co si o lásce doopravdy myslíme? Tohle jsou věci, které vzešly z různých studií a vy jste o nich určitě nevěděli.

Článek

Lidské vztahy nejsou vůbec jednoduché. Faktem ale je, že po lásce touží snad každý. A tohle jsou věci, které odhalily nejrůznější studie, výzkumy a průzkumy aneb Věděli jste toto o lásce?

Co ženy doopravdy chtějí

Napadá vás romantika v podobě květin, čokoládových bonbonů a drobných dárečků? Tak na to zapomeňte! Podle průzkumu společnosti Vileda udělá ženám větší radost, když jim partner pomůže s domácími pracemi! Uvedlo to celých 81 procent ze dvou tisíc dotázaných žen.

A takhle vypadá žebříček deseti nejromantičtějších gest podle žen:

  • Víkend mimo domov
  • Večeře při svíčkách
  • Pomoc v domácnosti, aniž by si o ni musely říkat
  • Šálek čaje či kávy do postele
  • Darované květiny
  • Večer v divadle
  • Koupel při svíčkách
  • Umytí nádobí
  • Když vezme muž na hodinu děti ven
  • Čokoláda jako dárek
Foto: Thinkstock

Pánové, zapomeňte na kytky a raději doma ukliďte! Vaší ženě to udělá větší radostFoto: Thinkstock

Co si myslíme o lásce

Britský deník Daily Mail nedávno zveřejnil výsledky „milostného“ průzkumu mezi dvěma tisíci ženami a muži, který zorganizovala televizní stanice ITV pro svůj program This Morning. Tohle z něj vzešlo.

1. Dvě třetiny lidí (62 %) věří na lásku na první pohled.Něco jako láska na první pohled samozřejmě existuje, ovšem pozor, podle britské expertky Tracey Cox jde spíš jen o takový chtíč na první pohled. „Vše je totiž založeno jen na fyzickém vzhledu a přitažlivosti, nikoli na vlastnostech a povahových rysech daného člověka, které vám pak napoví, zda se k sobě dlouhodobě hodíte, či ne,“ tvrdí Tracey Cox.

2. 75 % lidí je přesvědčeno, že se lze zamilovat dvakrát do stejné osoby.A proč by to nešlo?! Pokud se vám podaří odstranit problém, který vaši lásku narušil, je to vlastně jedna z nejsnazších věcí na světě. Váš mozek se jen automaticky vrátí tam, kde byl předtím.

3. Jeden z pěti dotázaných tvrdí, že ve vztahu zůstává jen kvůli dětem.Zajímavé je, že častější je toto rozhodnutí u mužů. V manželství bez lásky kvůli dětem zůstává 24 procent mužů a jen 17 procent žen.

Foto: Thinkstock

Bohužel spousta lidí žije v partnerství bez lásky, a to kvůli dětemFoto: Thinkstock

4. Jeden z pěti dotazovaných tvrdí, že je možné se zamilovat do někoho, s kým jste se nikdy osobně nepotkali.Díky internetovým seznamkám a chatům to samozřejmě možné je. Láska není jen o fyzickém vzhledu, hluboký vztah lze navázat i dlouhými hovory a povídáním. Ale na osobní setkání přece jen jednou dojít musí, a to může (ale nemusí) být konec lásky!

5. Jeden z osmi dotázaných uvedl, že stále miluje někoho, kdo ho podvedl.To se stává. Partner vám zahne, ale vy ho stále milujete a odpustíte mu. Podle Tracey Cox je to vcelku běžné. „Jen málokdo je bezchybný, a podle mě je leckdy rozumnější připustit, že někdo, s kým dlouho žijete, prostě udělal chybu, sešel z cesty. A silné vztahy mohou nevěru překonat. Nesmí být ale samozřejmě opakovaná a častá, to je pak zase o něčem úplně jiném,“ říká Tracey Cox.

6. Více než polovina dotázaných tvrdí, že jejich partner není romantik.Jde ale spíš o to, co si pod pojmem romantika představujete. „Není to jen o svíčkách, květinách a milostných básních. I to, že pro vás partner přijede do práce, protože vám není dobře, je přece romantické,“ říká Tracey Cox.

Tak co? Věděli jste to?

Reklama

Související témata:

Načítám