Hlavní obsah

Právě teď je ten správný čas na společnou přípravu jídla

Foto: PackWay s.r.o.

Šikovné nepropustné krabičky k chlazení i mražení omáček, dezertů nebo bylinek Foto: PackWay s.r.o.

Mnoho z nás se v poslední době ocitlo doma ať už kvůli práci, nebo péči o děti. A tak často řešíme, jak rychle a dobře uvařit. Zkuste z vaření udělat zábavu, příjemný čas, který strávíte s rodinou. Pro děti může být společné vaření zajímavé i tím, že se naučí něco nového a budou samostatnější.

Článek

Prvním úkolem je příprava surovin. Omývání, loupání, krájení, to jsou činnosti, při kterých mohou děti pomáhat. V případě jejich zapojení je však mimořádně důležité, aby se použitými kuchyňskými nástroji a pomocníky nemohly zranit. Praktická jsou různá plastová prkénka s více funkcemi. Například když se po zvednutí krájecí plochy objeví sítko na omytí nebo když prkénko obsahuje praktický zásobník na odpad.

Foto: PackWay s.r.o.

Multifunkční kombinované prkénko na dřez je výborným pomocníkem a mohou s ním pracovat i dětiFoto: PackWay s.r.o.

Menší děti mohou pomáhat s krájením bylinek, cibule a další drobné zeleniny prostřednictvím šikovných kráječů s víčkem. Samotné krájení probíhá pouhým otáčením víka a nehrozí tedy žádné pořezání ani slzy při krájení cibule.

Děti mají rády masové rolády a ptáčky. Od klasických nití, které se však ne vždy podaří dokonale odstranit, až po různé silikonové nebo kovové pásky. Variabilní kroužky se dobře přizpůsobí každé velikosti, snadno se navlékají i snímají a mohou se mýt v myčce.

Foto: PackWay s.r.o.

Nevažte už rolády a ptáčky nitěmi. Flexibilní silikonové pásky s háčkem a očkem se nepřichytí a lze je snadno sundatFoto: PackWay s.r.o.

Vaření a pečení

Zkoušeli jste už někdy vaření přímo na stole? Existují stolní grily, ale pro zdravé vaření se bude lépe hodit elektrická pánev se skleněnou poklicí. Můžete tak s dětmi sledovat proces vaření a než je jídlo hotové, uděláte s nimi domácí úkol nebo si něco zahrajete.

Křupavá kuřecí pečínka to je něco, co milují bez rozdílu malí i velcí strávníci. Pokud jste příznivci zdravého životního stylu, pak jste už možná vyzkoušeli různé rošty a mřížky, při jejichž použití tuk odkapává na podložku a maso se v něm nekoupe. Praktické jsou i stojací rožně, na které se kuře jednoduše nasadí, a i bez otáčení se upeče dokonale rovnoměrně a navíc zdravě.

Foto: PackWay s.r.o.

Flexibilní mřížka promění každý pekáč v gril. Maso, ryby nebo drůbež se opečou ze všech stran a přebytečný tuk odkape dolůFoto: PackWay s.r.o.

Co by to bylo za oběd bez sladké tečky, připravte si výborné domácí sušenky. Nemusíte je vykrajovat pouze skleničkou, můžete zkusit i různé zajímavé tvary. Když naplníte těsto do stříkačky, můžete pustit fantazii na plné obrátky.

Servírování a stolování 

Důležité je i hezké stolování.Abyste se vyhnuli zbytečnému přihřívání hotových pokrmů, můžete se spolehnout na různé pomocníky. Teplotu pokrmů spolehlivě udrží nerezové termo mísy. Jídlo zůstane horké opravdu dlouho a lze je mýt v myčce.

Při podávání pizzy, koláčů nebo palačinek se bude hodit vychytávka v podobě XL obracečky. Díky ní zvednete z plechu dokonce i celý koláč.

Načítám