Hlavní obsah

Předsevzetí, s nimiž zkrásníte!

Foto: Thinkstock

Nenechte nic náhodě!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také máte na příští rok velkolepé plány? Zhubnout deset kilo, zpevnit každičký sval na vašem těle nebo přestat utrácet? Novoročním předsevzetím, která zpravidla do Tří králů vyšumí, příliš nefandíme. Jsou ale i taková, která se vám s trochou snahy hravě podaří dodržet a hlavně: Budete díky nim ještě krásnější než v předešlém roce!

Článek

Pojďte si společně s námi slíbit, že budete v příštím roce důslednější, odvážnější, optimističtější a odpočatější. Tak co, plácnete si s námi na tahle předsevzetí?

Slibuji, že (se) od prvního ledna budu…

…poctivě odličovat

Všechny to víme, ale přesto to někdy trochu šidíme. Pravdou ale je, že bez poctivého odlíčení nemáme na krásnou pleť nárok. I když se ale svědomitě odličujete, nemusí to být pořád dost. Na přípravcích, se kterými se odličujete, by mělo být napsáno, že jde o odstraňovač make-upu. Například některé gely totiž sice čistí pleť, ale dočtete se na nich, že se aplikují na odlíčenou tvář. S veškerým líčením si tak neporadí a vy jdete spát se zbytky make-upu. Na závěr proto použijte micelární či odličovací vodu a několika tahy kosmetickým tamponkem se ujistěte, že jste pleť skutečně vycídila.

…důsledně krémovat

Někdy je to otrava, ale bez krémování bude vaše pokožka vyschlá jako Sahara. Obětujte proto pár minut a po každé sprše se pořádně natřete. Na chvíle, kdy nedokážete překonat lenost, si potom pořiďte sprchový tělový olej, po kterém bude pokožka krásně hebká. Ani na ten ale nesázejte pořád, výživný hydratační krém nenahradí.

…vyspávat dorůžova

Možná jste to považovala za pouhý mýtus, ale je to pravda. Spánek nám nepřidává jen na energii, ale i na kráse. Zajímá vás, jak je to možné? Nakoukněte do článku Potvrzeno: Spánek nás zkrášluje!

Foto: Thinkstock

Je vědecky dokázáno, že spánek ženy zkrášlujeFoto: Thinkstock

…méně studovat

Studovat můžete, ale ne sebe. Krémy nekrémy, nikdo z nás nemládne. Pečovat o pleť je v pořádku, ale sledovat se v přibližovacím zrcadle a vzdychat nad každou vráskou či nedokonalostí? Takhle zblízka vás stejně nikdo nevidí. Zkoušejte stárnutí zpomalit, ale ne zastavit. Vsaďte na kvalitní přípravky, make-up a úsměv na rtech.

…chválit!

A to nejen sebe, ale i vaše krásné okolí. Kromě toho, že tím kolegyně nebo kamarádky potěšíte, můžete jako bonus získat i nové kosmetické tipy. Nebo myslíte, že by vám ta úžasná oranžová rtěnka neslušela?

…bavit líčením

Líčíte se ráda? Pak si slibte, že už nebudete nové líčící postupy jen sledovat, ale pokusíte se je i zrealizovat. Třeba objevíte líčení, které vám bude slušet mnohem více než to, na které jste zvyklá. „Vyřádit“ se můžete také s laky na nehty. Že jste ještě nezkoušela zimní trend - šedý?

…poctivě chránit

Sluneční záření je jedním z největších škůdců naší krásy a mladistvé pleti. Jak důležitá je ochrana pleti v létě, už ani nemusíme zdůrazňovat, ale krémy s UV ochranou byste měla používat i v zimě. Ačkoli sluníčko nevidíte, přeci jen září a i když se ve městě nespálíte, poškozovat vaši pleť může. Na solárium byste měla úplně zapomenout, a když už, navštívit ho maximálně desetkrát do roka. Proč? To se dočtete ve článku Solária mohou zabíjet – braňte se!

…pamatovat na ruce, krk a dekolt

O pleť se stará většina žen, to samé se ale bohužel nedá říct o krku nebo dekoltu. Až se budete natírat pleťovým krémem, nezapomínejte, že máte i tuhle partii! To samé platí pro ruce, na těch je stárnutí vidět nejrychleji, měla byste je proto mazat, mazat a zase mazat. Obzvlášť v zimě.

Foto: Thinkstock

Hebká pokožka je základ!Foto: Thinkstock

…pravidelně čistit kosmetické štětce

Štětce i aplikátory jsou semeništěm bakterií. Jestli se nechcete o pleť starat zbytečně a čelit tak kožním problémům nebo pupínkům, nezapomínejte na jejich pravidelné čištění. „To by se mělo provádět minimálně každé dva týdny. Pomohou vám speciální přípravky, ale vystačíte si i s šamponovou lázní," říká vizážistka Alena Brodilová.

…poctivě chodit na Prozeny.cz

Co víc dodat? Jste tu, takže víte, že jsme jedničky! :-)

Reklama

Související témata:

Načítám