Hlavní obsah

Příběh v mé posteli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Tak jaký to bylo? Podle těch kruhů pod očima musel být úžasný. Chci slyšet podrobnosti,“ naléhala na mě se šibalským úsměvem kamarádka Jana. Kdyby věděla, jak jsem strávila noc, nezáviděla by.

Článek

Každou noc se to opakuje. V poslední době mám problémy. Můj den vypadá jako jedna šílená honička. Každé odpoledne letím do školky aby mi ji nezavřeli, zase je tam Péťa poslední. Rychle nakoupit, pak uděláme úkoly, mezitím připravím večeři. Jídlo, večerníček, koupání, pak pohádka a Petřík jde spát. Nachystám věci na ráno a okolo desáté se vrhnu do nedokončené práce z kanceláře. Do postele se dostanu po půlnoci. A teď to začne, měla bych si odpočinout, ale ne. Převracím se na posteli, hlavou se mi honí snad tisíc věcí. Už jsem zkusila i vstát, přejít k oknu a pozorovat ztichlou ulici, ale stejně to nepomáhá. Znovu ulehnu a konečně usínám. Okolo čtvrté mě probouzí zase nějaký ošklivý sen, když usnu, je téměř čas vstávat. V 6 h se budík nesmiřitelně rozdrnčí. Není divu, že jsem unavená.

Obdobný příběh zažila mnohá z nás. Potíže se spánkem se projevují téměř u 40 % populace. Zhoršená kvalita spánku negativně působí na psychiku člověka a tím i na jeho fyzické schopnosti.

Skvělá cesta ke klidnému spánku

Řešení je ovšem snadné. Jedním z nich jsou například sedativa nebo hypnotika, která ovšem mohou způsobovat závislost. Proto je lepší nejdříve zkusit přírodní preparáty.

Doplněk stravy Benosen je vyrobený na přírodní bázi, oproti mnohým jiným přípravkům je nenávykový. Osvědčená kombinace kozlíku lékařského a chmele má blahodárný účinek na kvalitu spánku ve všech fázích - při usínání, v průběhu spánku a při probouzení.

Ve fázi usínání mozek vysílá takzvané alfa-vlny, které jsou projevem relaxace organizmu. Ta je nezbytná pro zklidnění nervové činnosti před spánkem. L-theanin v Benosenu zvyšuje aktivitu alfa-vln a tím zklidňuje mozek. Organizmus se připravuje na spánek. Účinek extraktů kozlíku a chmele působí přirozeným způsobem na receptory zodpovědné za spánek a vy tak můžete klidně spát. V této fázi L-theanin pomáhá zlepšovat kvalitu spánku, omezovat probouzení v průběhu noci a výskyt nočních můr. Po dobrém spánku je vstávání snadnější a během dne jste odpočatí.

Reklama

Související témata:

Načítám