Hlavní obsah

Příběh ženy, která chce reálně zhubnout

Reklama

Ukažte mi ženskou, která je spokojená s tím, jak vypadá... Ukažte mi ženskou, která má čas cvičit každý den hodinu... Ukažte mi ženskou, která nemá chuť slupnout něco, co neprospívá figuře...

Článek

Já vím, že takové mezi námi jsou, a nesmírně je obdivuji! Opravdu! Bohužel moje vůle má trvanlivost asi tak dva týdny. A to ve všech výše zmíněných bodech. Jen možná v tom mlsání je to ještě horší. Protože vždy se jednou dostaví nepřekonatelná překážka typu: „I tak tu hnusnou celulitidu mám až do smrti...“, nebo „Dnes si dám volný den...“, „Jednou se přece musím najíst pořádně...“, „Tam je dnes tak hnusně, zůstávám v posteli...“

No – a jak se to stane jednou, tak to jde pak k šípku celé.

Za měsíc objevím novou metodu, jak se stát krásnou, seberu odvahu a pustím se do toho s chutí znovu. Asi tušíte, jak dlouho mi to vydrží.

Na zázraky typu „Jez co chceš, slupni jednu tabletku denně, a za měsíc zhubneš 15 kilo...“ nevěřím. Je to nesmysl. Je mi jasné, že bez pohybu se prostě hubnout nedá.

Zkusila jsem „propadnout“ už téměř všemu: zumbě, squashi, aerobicu, józe (všechny možné jógy)... Jenže samotné se mi chodit nechce a kamarádky nemůžou vždycky. Někdy je nereálné to stihnout z práce, jindy jsem zas příliš zničená...

Stává se toto přii pohledu na váhu i vám?

Tak jsem si zkusila domů koupit „motivátory“ všeho druhu: míč, hrazdu, válec, činky... Jenže donutit se doma je ještě horší. Navíc je to tak strašná nuda. Nebaví mě to!

S čistým svědomím mohu říct, že teoreticky i prakticky jsem v tomto oboru vzdělána dokonale. Jen ta vůle mi stále podráží nohy. Ale vím, že vzdát to nemůžu. Nechci. Zároveň se ale nedokážu vzdát dobrého jídla. Jenže já nechci vypadat jako chodící indiánek. Tohle cukrátko sice miluju, ale podobat se mu nechci ani za nic!

Tak jsem se rozhodla, že na to půjdu prostě jinak. Reálně. Dala jsem si tedy dohromady seznam požadavků, včetně těch, o kterých jsem si původně myslela, že jsou naprosto nereálné. A začala jsem hledat, zda opravdu existuje nějaké řešení, které splní mé požadavky a dlouhodobě mi pomůže v boji s mým šatníkem (rozumějte, chci se stále vejít do svých oblíbených kalhot).

1. Chci cvičit klidně denně, ale maximálně 15–20min.

2. Chci být nezávislá na tom v kolik (někdy mám čas dřív jindy později večer).

3. Chci u cvičení zároveň relaxovat, ne jen dřít do úmoru.

4. Chci ty výsledky vidět už po prvním kritickém měsíci, aby mě to namotivovalo pokračovat!

5. Chci, aby to nebolelo (Zkoušeli jste jógu? Au!).

6. Chci to doma.

7. Chci, aby to byla zábava – aspoň v rámci možností.

8. Chci, aby to byl zdravý přirozený pohyb – nechci si zničit klouby, šlachy, atd.

9. Chci, aby to byla jedna metoda nebo přístroj (už si nechci kupovat 20 pomocníků pod postel, každého na jednu část těla).

Ač jsem tomu sama nechtěla věřit, takového pomocníka jsem na našem trhu nakonec objevila. Dokonce to ani není žádná extra novinka. Jedná se o takzvaný vibromasážní stroj. Už jsem o nich slyšela. Kamarádky chodily na lekce (neuvěřitelně drahé). Jenže nikdy mi nepřišlo, že by se z nich stávaly nějaké extra kočky. Vysvětlení je ale jednoduché. Jednou za týden 20 minut – to je opravdu málo.

Celulitida. Zná někdo zaručený recept, jak se jí zbavit?

Každopádně začala jsem zjišťovat – kam na lekce chodit, jak ušetřit, kolik stojí ty přístroje... Vypadalo to nereálně – všechno moc drahé, moc velké, hlučné, těžké.

Pak jsem ale objevila stránky www.vibrogym.cz, a bylo jasno. Přístroje velké tak akorát, cena více než příznivá (zvláště pak ve srovnání s konkurencí) – prostě bylo rozhodnuto. Pořídila jsem si domů VibroGym inSPORTline Lotos.

Je to půl roku, co mám svého „vibrouše“ doma, a můžu říct jediné: Byla to trefa do černého!

Cvičím téměř denně – když na něm přímo necvičím, tak si jen postojím a vyrelaxuji tělo po těžkém dnu. Manžel se mi směje, jak se na něm třesu, ale kdybyste viděli, jak se třese on, až si na mě večer bude moct sáhnout...

Mimochodem, začínám ho podezřívat, že mi na něj občas také hupsne – poslední dobou má nějaký pevnější zadek...

Ano, zní to skoro jako zázrak, ale žádný zázrak to není. Jednoduše se mi podařilo najít způsob, jak se reálně držet dlouhodobě v kondici. A kdo nevěří, ať to zkusí sám. Míst, kde je možné si VibroGym vyzkoušet, je v republice spousta. A kdo to nevyzkouší, neuvěří...

Helenka, 32let, Brno

Reklama

Související témata:

Načítám