Hlavní obsah

Připravte své nohy do sandálků

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Letní boty si zaslouží dobře ošetřené nohyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním létě poletí boty s volnou patou i špičkou, dá se říct, že když je nenazujete, jste out. Proto víc než kdy jindy záleží na prstech, nehtech i patách. Řekneme vám, jak si své nožičky zaručeně vylepšíte, aby byly k nepřehlédnutí.

Článek

Nohy si zaslouží mnohem víc péče než obličej, celý den na nich stojíte, mnohdy jsou přetěžovány kily navíc. Věnujete se jim dostatečně? Vyzkoušejte následující triky a nohy rozkvetou a budou ozdobou vašich sandálů.

Pěsticí kosmetika

Vyzkoušejte jako ošetřující zábal Neutrogenu, krém s norskou recepturou, právě jsou nově v prodeji dva přípravky - denní krém a zábal, které nohy ošetří, změkčí a ztenčí ztvrdlou kůži na patách, zacelí rozpraskaná místa. Poskytnou nohám potřebnou výživu, regeneraci a hydrataci a současně zabraňují následné dehydrataci. Má to téměř stejný efekt, jako byste zašly na parafínový zábal do kosmetického studia.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Neutrogena dodá nohám potřebnou péčiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Můžete využít i produkt z kuchyně, např. kouzelný a osvědčený olivový olej, stačí jím nohy večer po koupeli promasírovat a navléct do bavlněných ponožek a ráno budete mít nohy jako miminko.

Určitě se vám v létě bude hodit deodorační pudr Topgold na nohy, pohlcuje pachy, zabraňuje pocení nohou, absorbuje vlhkost, obsažená složka tea tree oil působí proti bakteriím a kvasinkám. Nahradit ho můžete i obyčejným dětským pudrem. Přepudrovaná noha se vám nebude potit a klouzat v botě.

Cviky

Nohy jsou dost často deformované úzkou obuví, pro pěkný tvar prstů (zejména palce) se jim věnujte každý den 5 - 10 minut. Zkuste následující jednoduché cviky jako zvedat prsty nohou např. papírový kapesníček nebo propisovací tužku. Příjemná je i masáž chodidla. Nepotřebujete žádnou speciální pomůcku, pro začátek si vystačíte s obyčejnou plastovou lahví, kterou naplníte teplou vodou a válíte ji plochou chodidla, jako byste připravovaly těsto na nudle, čím déle tím lépe, teplo a tlak vykonají své. Velmi účinný cvik pro klenbu nohou je stoupání si střídavě na špičky a paty. Budete-li pravidelně cvičit, odměnou vám bude krásně tvarovaná zdravá noha a předejdete bolestem ve stáří.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nezapomenňte na hezky upravené nehtyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zdobení

Módní jsou lentilkové nehty, stačí je vybarvit v červené, žluté, oranžové, zelené, modré a budete in. Záleží jen na vás, který nehtík bude červený nebo žlutý. Vypadá to velmi efektně do kožených sandálů na nízkých podpatcích nebo platformě. Nezapomeňte ale na podkladový lak, aby vám nehty nezežloutly ze sytých barev. Je-li na vás celá stupnice barev moc, potom francouzské lakování je stále populární. Stačí použít bezbarvý lak a špičky nehtů zvýrazníte bílou, můžete si i zajít do nail studia a nechat si aplikovat pro vylepšení vzhledu nehtů gel nebo akryl. Barva, která na nehtech vede, je jednoznačně fuchsiová.

Znovu se objevuje řetízek kolem kotníku nebo zdobení henou, barevné tetování, flitry apod. Kotník je vůbec ostře sledované místo, protože i většina letních botiček má různě zdobené pásečky právě kolem kotníku.

Vyzdobte své nožičky pro blížící se léto!

Související témata:

Načítám