Hlavní obsah

Pro pohodlný a bezpečnější domov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední výrobce pohonů a ovládacích systémů pro stínicí techniku Somfy nabízí řešení i pro ovládání garážových vrat a vjezdových bran. To znamená plně kompatibilní a ucelené řešení ovládání domácnosti.

Článek

Výhody motorového pohonu garážových vrat a vjezdových bran určitě už znáte. Samozřejmě, na prvním místě je pohodlí uživatele. Kdo by neocenil, že nemusí vystupovat z auta do deště nebo sněhové vánice, aby si otevřel večer cestu domů nebo aby mohl ráno odvézt děti do školy. Pohony však znamenají i lepší zabezpečení vrat a bran, šetrnější manipulaci s nimi a tím prodloužení jejich životnosti. Díky pohybovému čidlu navíc nemusíte mít strach, že by zavírání vrat mohlo ublížit vašemu psovi, který by se připletl do cesty.

Řešení pro každý typ garážových vrat

Rolovací garážová vrata lze řešit standardními trubkovými pohony ve spojení s vhodnou řídicí jednotkou. Takovou jednotkou je řídicí jednotka s vestavěným přijímačem dálkového ovládání Axroll NS RTS. Lze k ní připojit širokou paletu bezpečnostního příslušenství, lokální tlačítko a má samozřejmě vestavěný přijímač dálkového ovládání.

Stropní pohony jsou reprezentovány pohony Dexxo ve dvou typových řadách – Dexxo Optimo a Dexxo Pro 3S. Jak již název napovídá, pohon Dexxo Optimo RTS je optimalizován pro co nejjednodušší a nejrychlejší instalaci a uvedení do provozu, což nezabere více než 90 vteřin. Pohon je kompatibilní se všemi ovladači systému dálkového ovládání Somfy RTS.

Stropní pohony řady Dexxo Pro 3S jsou určeny pro výklopná a sekční garážová vrata. Se speciálním příslušenstvím jsou pohony Dexxo Pro 3S použitelné také pro horizontální sekční vrata a křídlová vrata otevíraná ven.

Na všechny stropní pohony Dexxo a samozřejmě na trubkové pohony a řídicí jednotky poskytuje společnost Somfy nadstandardní prodlouženou záruku 5 let.

Garážová vrata a vjezdové brány s pohony Somfy znamenají komfort a bezpečí pro celou rodinu

Vjezdové brány – na typu nezáleží

Také v oblasti pohonů pro vjezdové brány má společnost Somfy svým zákazníkům co nabídnout. Především je opět nutné zmínit nadstandardní prodlouženou záruku, tentokrát v trvání 3 roky.

Pro posuvné brány je určena řada pohonů Elixo. Opět se jedná o pohon vyvinutý s ohledem na maximální jednoduchost a rychlost uvádění do provozu.

Pohony typových řad Ixengo a Axovia nabízejí řešení pro křídlové brány. Axovia 220B NS jsou pohony s kloubovými rameny pro brány s křídlem o šířce max. 2 m a hmotnosti do 200 kg. Vynikají maximální šetrností vůči mechanismu brány a mechanickými dorazy, vestavěnými v kloubu ramene, nepotřebují proto zemní zarážky.

Bližší informace k jednotlivým typům pohonů a jejich příslušenství získáte na stránkách www.ovladamevrata-brany.cz, www.somfy.cz www.somfypartners.cz.

Související témata:

Načítám