Hlavní obsah

Prodlužte si řasy sama. Kapkami!

Foto: Thinkstock

Zapomeňte na řasenku, pořiďte si kapkyFoto: Thinkstock

Reklama

Že jsou vaše řasy dlouhé a husté, je tím posledním, co byste o nich řekla? Vystřídala jste spoustu řasenek, koupila si kleštičky na řasy nebo dokonce sáhla po řasách nalepovacích? Zkustit to můžete jednodušeji a prodlužit si řasy očními kapkami. A to rovnou o několik milimetrů!

Článek

Jen si to představte – vzbudíte se a vaše řasy vypadají, jako byste si je právě nalíčila. Jdete do sauny, bazénu nebo sportovat a nemusíte řešit dilema, zda jít nenalíčená, nebo úzkostlivě hlídat, jestli se vám řasenka neroztekla. Budete je moci úplně vypustit z hlavy, protože budou vždycky dokonalé.

Kontrola a zaškolení

Prodlužování řas očními kapkami přitom není žádná věda. Díky štětečku si kapky hravě nanesete na řasy sama, v pohodlí domova. Než se ale vrhnete do akce, budete si muset zajít na některou z očních klinik, kde řasy prodlužují. Předtím, než vám je svěří do péče, vás totiž musí prohlédnout oční lékař. Přestože jsou kapky zdravotně nezávadné, může se stát, že někomu nesednou. Z tohoto důvodu nejsou volně prodávány v lékárnách. Dobré také je, že vás zdravotnický personál zároveň zaškolí v tom, jak kapky aplikovat. A kdo by je neměl vůbec používat? „Protože se jedná o prostaglandin (tj. látky podobné hormonům, vznikají prakticky ve všech orgánech těla), neměly by si kapky aplikovat těhotné a kojící ženy. Dále pak pacientky se zánětlivými procesy očí,“ říká MUDr. Petra Uhlářová z oční kliniky Gemini.

Jak to funguje?

„Díky působení 0,03% bimatoprostu, který se nachází v kapkách, dochází ke stimulaci folikulu řasy a zvýšenému hromadění pigmentu. Za několik týdnů tak začnou řasy tmavnout, prodlužovat se a v některých případech i houstnout,“ objasňuje jejich princip působení oční lékařka MUDr. Petra Uhlářová.

Foto: latisse.com

Před a po 16 týdnech aplikaceFoto: latisse.com

Řasy vyrostou až o několik milimetrů

Ptáte se, o kolik se vám řasy prodlouží? „Délka prodloužení je u jednotlivých pacientek individuální. Stejně tak i doba, než začnou delší řasy růst. Vím o klientce, které se řasy prodloužily o 5 mm už po 10 týdnech aplikace,“ říká MUDr. Uhlářová a dodává: „Doba trvání tohoto stavu je taktéž individuální (většinou 5–10 měsíců). Poté doporučuji absolvovat oční kontrolu, a pokud budete mít zájem (a lékař bude souhlasit), můžete v proceduře pokračovat.“

Nanášení kapek je snadné a zvládnete ho sama. Důležitá je ale pravidelnost. Kapky tak umístěte na místo, kde si jich vždycky všimnete. Kapičky (nebo spíš jednu kapičku) aplikujte štětečkem co nejblíže ke kořínkům řas. Pozor, vždy je musíte nanášet jen na čistá a odlíčená víčka!

Kolik to stojí?

Ceny se na různých klinikách mohou lišit, pohybují se v rozmezí mezi 2500 a 3000 Kč. V této ceně by mělo být odborné ošetření očí, nácvik aplikace a dvě lahvičky kapek 2500 Kč. V Praze si můžete nechat řasy prodloužit na oční klinice DuoVize nebo Gemini, v Brně na klinice NeoVize a v Ostravě na 1. Oční. Podobné kliniky ovšem najdete v každém větším městě.

Řasy vám přitom vydrží, dokud přirozeně nevypadají a neobnoví se za řasy nové. Takováto obměna řas – a stejně to platí o vlasech – je běžná u všech lidí. Nemusíte se proto obávat, že by za vypadávání řas mohly kapky.

Říká se, že oči jsou oknem do duše. Tak ať nám je lemují úžasně vypadající řasy!

Reklama

Související témata:

Načítám