Hlavní obsah

Proměna čtenářky: Nevěsta nanečisto

Foto: Mona Martinů

Lenka si vyzkoušela roli nevěstyFoto: Mona Martinů

Reklama

Bohatě nařasené, nebo prosté, bez zbytečných příkras? Každá z nás chce na svatbě vypadat jako princezna, pro každou ale tenhle pojem znamená něco jiného. Čtenářka Lenka, která se zúčastnila naší proměny „nevěstou nanečisto“, prý dává přednost jednoduchosti. Ale člověk míní, šaty mění. Tipnete si, ve kterých se nakonec cítila nejlépe?

Článek

Třiadvacetiletá čtenářka Lenka přiznává, že na vdavky jako takové nikdy moc nemyslela. Její představy se týkaly spíše svatebních šatů. Jako malá snila o tom, že bude vypadat podobně jako Šípková Růženka. S věkem se ale začala přiklánět k tomu, že by jí stačila menší svatba a jednoduché, nepříliš zdobené šaty.

Přestože ji v dohledné době svatba nečeká (i když, kdo ví?), chtěla si Lenka vyzkoušet, jak by jako nevěsta vypadala. Vydala se proto s naším týmem do ateliéru Sali, plného krásných výtvorů módní návrhářky Terezy Sabáčkové. Chcete vědět, jaké šaty se letos nosí? Nezapomeňte si přečíst článek Svatební šaty 2011 – které jsou in?.

Nahlédněte s námi do ateliéru a počkejte si až do konce! Čtenářka totiž nebyla jedinou slečnou, která svatební šaty oblékla!

Aby Lenka vypadala jako opravdová nevěsta, ujala se jí nejprve vizážistka Eva Vodňanská. Pár tipů teď dá i vám.

Líčení musí hlavně držet

„Svatební líčení musí být dokonalé a nestíratelné, aby se nevěsta mohla převlékat, aniž by si zamazala šaty,“ říká vizážistka Eva ze serveru vodnanska.com a dodává: „Líčení nesmí být přehnané, ale zároveň myslete na to, aby bylo na fotografiích vidět.“ Eva začala podkladovým gelem pod make-up, přidala podkladovou bázi, zafixovala speciální vodou, která zaručí trvanlivost líčení, a pak ještě jednou nanesla duo báze + voda. Zdá se vám to příliš? „Právě v tomto tkví tajemství trvanlivého líčení, měla by se zafixovat každá vrstva, která se nanáší na obličej. Důležité je také fixování řas, aby se nevěstě, pokud bude plakat, neroztekla řasenka a stejně tak i rtěnka při přípitku,“ dodává vizážistka. Další vychytávky najdete ve článku 3 tipy na líčení pro nevěsty.

Foto: Mona Martinů

Jak se svatební proměna povedla? Podívejte se na video!Foto: Mona Martinů

Účes hodný princezny

Jedinečná příležitost vyžaduje jedinečný účes. I když byla Lenka nevěstou jen na zkoušku, nemohli jsme zapomenout na její vlasy. O ty se postaral Michal Moučka ze serveru vlasovymag.com. Čtenářce sčesal vlasy z čela tak, aby vynikla krásná tvář a na pomoc si vzal vycpávku. Tu umístil na temeno hlavy a pramen po prameni přes ni překládal. Doslova mravenčí práce, ale výsledek stál za to! Všechno ještě doladila krásná čelenka.

A konečně šaty! Lenka si v ateliéru Sali vyzkoušela rovnou troje. Ve kterých by se „z fleku“ vdala?

Foto: Mona Martinů

Reportérka Petra s týmem, který se Lence věnovalFoto: Mona Martinů

Antická bohyně

První šaty byly opravdu jako pro bohyni. A přesně tak se v nich Lenka cítila. „Šaty jsou ze splývavého materiálu a určitě se budou líbit všem nevěstám, které dávají přednost netradičním modelům,“ říká návrhářka Tereza Sabáčková. Čtenářka jimi byla nadšená, přesně takové šaty by si sama vybrala. Pak si ale zkusila další…

Svatební šaty roku 2010

Tradiční silueta, vypasovaný korzet, široká sukně. Tento typ šatů je klasikou, na kterou sází snad nejvíce nevěst. Tyhle jsou ale přece jen něčím unikátní – kromě toho, že loni vyhrály cenu Svatební šaty roku (a to nejen cenu poroty, ale i publika) jsou zdobené štrasem, který byl přivezen až z Dubaje.

A vítězem se stává…

Přestože podobné, vyloženě princeznovské šaty, nikdy nebyly Lenčiným šálkem kávy, jakmile si je oblékla, bylo rozhodnuto. „Opravdu to není jen fráze, přestože jsem byla všemi nadšená, v těchto jsem se cítila… jinak. Připadala jsem si jako opravdová princezna!,“ říká nadšená čtenářka. Stejný názor jsme měli my i sama návrhářka. Svatební šaty se španělským závojem a aplikací z krajky jí bezesporu sedly nejlépe.

Které šaty se vám na Lence líbí nejvíce? A které si umíte představit na sobě? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám