Hlavní obsah

3 tipy na líčení pro nevěsty

Foto: Petr Makovička

Naše vizážistka Janka při finální úpravě Andrejčina líčeníFoto: Petr Makovička

Reklama

Každá nevěsta sní o dni „D“ jako o nejdokonalejším okamžiku svého života, a tak je logické, že chce vypadat perfektně. Šaty, účes, a v neposlední řadě make-up, to vše musí být prostě dokonalé. Jaké ale zvolit svatební líčení? To vám dnes ukáže na budoucích nevěstách z řad našich čtenářek vizážistka Jana Letková, která jim vytvořila i skvostné účesy.

Článek

Svatební líčení by mělo být nevěstám „ušité“ přímo na míru. Záleží však na vás, zda se nalíčite samy, nebo vám pomůže kamarádka, či si za tuto službu připlatíte a svěříte se do rukou profesionálů. Ať už se ale rozhodnete jakkoli, měly byste mít na paměti hned několik zásad.

Aby make-up vydržel

Zásadou číslo jedna by pro svatební líčení měly být hlavně kvalitní produkty. „Nevěsta si musí uvědomit, že jí líčení má vydržet na tváři po celý den. Proto jsou vhodné určitě výrobky dlouhotrvající s označením long lasting a voděodolné,“ upozorňuje naše vizážistka s tím, že je také před líčením nutné důkladně ošetřit pleť. To však záleží na typologii konkrétní ženy.

Foto: Petr Makovička

Při fotografování nevěsty Petry (uprostřed) se vyřádila i vizážistka s redaktorkou PavlouFoto: Petr Makovička

Pozor si dávejte také na správný odstín make-upu (najděte si svůj podle svého typu pleti ve článku Vyberte si make-up na míru!). Některé nevěsty totiž mají tendence na poslední chvíli zajít párkrát do solária, a pak je odstín jejich make-upu, který používají, o něco světlejší. Pokud jdou k vizážistce, ta by mít problém se správným odstínem rozhodně neměla. „Nevěstám také doporučuji, aby si pod stíny na oči roztíraly make-up, na kterém barvičky lépe drží,“ dodává vizážistka Jana.

Foto: Petr Makovička

Líčení v broskvovém odstínu je velmi decentní a hodí se pro nevěsty-těhulkyFoto: Petr Makovička

Foto: Petr MakovičkaKatce, která je už v šestém měsíci těhotenství, to velice slušeloŽádné experimenty se stíny

Co se týče stínů, ve svatebním líčení vede klasika. Hodně nevěst touží po takzvaném „nahém“ líčení, tedy v přirozených jemných tělových barvách, jako je hnědá, béžová, broskvová, ale může být i lehce odvážnější zlatá nebo fialková. Vyhněte se pak tmavým kouřovým stínům a černým výrazným linkám na dolních víčkách. Působí na ženách trochu tvrdě. „Nevěsty by měly volit něco nadčasového, protože se budou chtít líbit na svatebních fotkách i za dvacet let,“ říká Jana Letková.

Foto: Petr Makovička

Při svatebním líčení je dobré dávat make-up i pod stínyFoto: Petr Makovička

Rtěnku natřete dvakrát

Rtěnku, nebo lesk? Co zvolit? Záleží jen na vás, co vám vyhovuje a na co jste zvyklé. Každopádně ale také sáhněte po dlouhotrvajících kvalitních produktech, aby vám vydržely po celý svatební den. Dobré je rty natřít rtěnkou, a pak ještě přidat lesk. „Rtěnku ale nejprve natřete, otiskněte do kapesníčku, a znovu natřete. Je to lepší způsob, aby byly vaše rty stále výrazné. Lesk je dobré mít pak vždy po ruce, nejlépe v nějakém malém psaníčku nebo kabelce, kterou má nevěsta stále u sebe,“ radí Jana.

Foto: Petr Makovička

Nevěsta Petra vypadá v romantickém stylu jako princeznaFoto: Petr Makovička

Foto: Petr MakovičkaVizážistka zvolila zlatavé stíny a prodloužila Petře trochu řasyV hlavní roli nevěsty i naše asistentka

Vizážistka Jana si vzala do parády tentokrát dvě čtenářky, Katku a Petru, které se skutečně letos budou vdávat a přihlásily se na základě naší výzvy na Facebooku. „Vdávám se už 7. května a vše zařizuji na poslední chvíli, ale hlavu si z toho nedělám. Ráda jsem si přišla vyzkoušet líčení i možný účes a je to skvělá inspirace,“ usmívala se Katka, která je zároveň v šestém měsíci těhotenství, takže ji čekají i další příjemné starosti.

Foto: Petr Makovička

Svatební líčení by mělo být klasické v přírodních a jemných barváchFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Naši asistentku nalíčila Janka výraznějiFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Přestože se Andrea letos ještě nevdává, jednou z ní bude skutečně krásná nevěstaFoto: Petr Makovička

Jako třetí modelku jsme nakonec přivolali na pomoc i naši asistentku Andreu, protože jedna ze čtenářek v den líčení bohužel nepřišla kvůli náhlému úrazu. Uznejte však samy, že z ní jednou bude překrásná nevěsta. „Určitě bych se jednou chtěla také vdávat, ale ještě nenadešel ten pravý čas. Vlasy budu chtít ale mít dlouhé a rozpuštěné. Líčení může být klidně trochu výraznější, přesně jako zvolila Janka,“ upřesňuje Andrea svou představu.

A jaké líčení jste si pro svůj velký den vybraly vy, milé čtenářky? Pochlubte se nám v diskusi pod článkem, kdo vás líčil a jaké stíny se vám líbí?

Reklama

Související témata:

Načítám