Hlavní obsah

Proměna Nikoly (24): Smáli se jí kvůli velkému nosu. Jak po plastice prokoukla?

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od dětství se Nikola (24) trápila kvůli svému velkému a zahnutému nosu. Tato, jinak krásná, blondýnka si připadala ošklivá a její nedostatek sebevědomí vyřešila až rhinoplastika, plastická operace nosu. Jste také zvědaví na výsledek?

Článek

Nikola měla se svým nosem trápení už od základní školy. Jak už to bývá, spolužáci si z ní dělali legraci a říkali jí, že vypadá jako ježibaba. A s takovými posměšky se Nikola nedokázala vypořádat. Navíc začala ve svých devatenácti letech pracovat jako servírka v jedné pražské kavárně a její velký a křivý nos jí dost vadil i při kontaktu se zákazníky – necítila se vůbec dobře. „Musela jsem si neustále dávat pozor na to, abych se k nim při obsluhování raději stavěla čelem než z profilu, ze kterého můj ošklivý nos vynikal ještě víc,“ vypráví Nikola, která se ale kvůli svému nosu nechtěla celý život trápit a snila o tom, že jednou půjde na plastiku.

Foto: Archiv redakce

Plastický chirurg Peter Ondrejka Nikole pečlivě vysvětlil přesný postup operaceFoto: Archiv redakce

Konec mindráků z dětství

Letos se Nikola rozhodla splnit si svůj sen a zákrok podstoupit. Vydala se proto do pražské pobočky Medicom Clinic, sítě klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie. Zde se jí ujal plastický chirurg Peter Ondrejka, který má s operacemi nosu bohaté zkušenosti. Nikola s ním probrala, jak bude zákrok probíhat a také mu popsala, jak by si přála, aby její nos vypadal. Rovnou se pak domluvili i na termínu operace, které se prý Nikola vůbec nebála. „Já jsem se už naopak nemohla dočkat!“ směje se sympatická blondýnka.

A jak hodnotí zákrok sám operatér Peter Ondrejka? „Klientka u nás podstoupila kompletní rhinoplastiku, plastickou operaci nosu uzavřenou technikou. Nos byl velký s patrným hrbolem. Slečna Nikola zákrok podstoupila v celkové anestezii, proto po něm následovala standardní jednodenní hospitalizace u nás na klinice.“

Foto: Archiv redakce

S výsledkem byla spokojená nejen pacientka, ale i samotný lékař. Operace i hojení se povedlo na jedničkuFoto: Archiv redakce

Zotavení nebolí

Po operaci se Nikola dle vlastních slov hojila bez problémů. „Nos mě nebolel, skoro vůbec mi ani neotekl a udělaly se mi na něm jen dvě maličké modřinky,“ tvrdí statečně. Jedinou nepříjemnost tak pro ni představovalo odstraňování tamponády z nosu těsně před propuštěním z kliniky. Doma ale čekala ještě další opatření: především musela na nose dva týdny nosit sádrovou dlahu. „První týden permanentně, přes den i noc, druhý týden už dlahu stačilo přikládat pouze na noc,“ líčí Peter Ondrejka, podle něhož se Nikola hojila velmi rychle.

„Nutno však říct, že rhinoplastika je velmi delikátní plasticko-chirurgický zákrok, který vyžaduje značnou zkušenost operatéra. Tuto operaci je vhodné podstoupit ve věkovém rozmezí od osmnácti do pětatřiceti až čtyřiceti let. Horní věková hranice však není striktně určena,“ komentuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno. V neposlední řadě je podle něj vhodné myslet i na to, že výsledek zákroku velmi závisí také na elasticitě kůže na nose a v jeho okolí. Tu měla Nikola evidentně zcela v pořádku.

Foto: Archiv redakce

K dokonalosti stačilo jen málo a z nesebevědomé Nikoly je kráska, které by mohla závidět kdejaká modelkaFoto: Archiv redakce

Nový nos, nový začátek

Výsledek operace dal Nikole dle jejích vlastních slov obrovskou chuť do života a notnou dávku zdravého sebevědomí. „Zpětně nechápu, proč jsem se pro svůj nos trápila tak zbytečně dlouho. Měla jsem sebrat odvahu a něco s ním udělat už dřív. Mohla jsem být šťastnější dávno!“ Jak tato nyní tak sebevědomá žena říká, málokdo si umí představit, jaká je to úleva, když člověk nemusí neustále neřešit, jestli se na něj někdo náhodou nedívá jen kvůli jeho ošklivému nosu. „Když si mě teď někdo prohlíží, možná je to zase kvůli nosu, jenže tentokrát si už určitě říká, jak ho mám krásný,“ směje se dnes šťastně Nikola. A my jí musíme dát za pravdu.

Foto: Archiv redakce

Nikola sama přiznává, že nechápe, proč se k zákroku neodhodlala dřív. Konečně může žít naplno a nestresovat se, jestli okolí nehodnotí její nosFoto: Archiv redakce

Jak se vám líbí výsledek operace? Šli byste do toho v Nikolině případě také?

Reklama

Načítám