Hlavní obsah

Proměna průchozí panelákové koupelny. Poznáte ji?

Foto: Jaroslav Hejzlar

Průchozí koupelna se proměnila v luxusní interiérFoto: Jaroslav Hejzlar

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co může být ještě horší než umakartová paneláková koupelna? Malá a průchozí paneláková koupelna. Pokud ji vlastníte, nezoufejte. Ukážeme vám, v jaký luxusní prostor ji lze předělat!

Článek

Na počátku byla průchozí koupelna o velikosti necelých dva a půl metru, z níž jedny dveře vedly na toaletu a druhé do kuchyně. Nyní mají majitelé k dispozici vanu, sprchový kout i umyvadlo a k tomu spoustu úložných prostorů. I když v bytě bydlí pouze dvě osoby, toaleta zůstala oddělená. Zvětšila se o nějaký ten centimetr, a proto se sem vešlo i umývátko. Zajímá vás, jak to všechno majitelé dokázali?

Hejbejte se, škatulata!

Proměna koupelny probíhala zároveň s celkovou rekonstrukcí bytu, kdy na svém místě zůstaly pouze stoupačky. Jinak se vybouraly všechny zdi, zmizelo staré jádro i původní podlahy. Majitelé si nechali udělat nejen nové rozvody vody, plynu i elektřiny, ale zároveň změnili i dispozice.

Kuchyň se přestěhovala do obývacího pokoje a obě místnosti se propojily, její místo v rekonstruovaném bytě získala ložnice. Právě z ní vcházíte do nové koupelny. Návštěvy sem nemusejí, mají k dispozici právě oddělenou toaletu s umývátkem, do které se vchází z předsíně.

Plocha na sociální zařízení se tak téměř zdvojnásobila, nyní má 1,8 x 3,5 metru. „Nejen koupelna, ale celý byt je tak světlejší, modernější a praktičtější. Zdvojnásobilo se nám množství úložných prostorů,“ pochvaluje si jeden z majitelů práci Venduly Hladíkové a Lukáše Zimandla z architektonického studia, které rekonstrukci navrhlo.

Plánujete také rekonstrukci koupelny? Jistě oceníte 10 novinek ideálních do malých koupelen.

Sprchový kout jako z velkého domu

Pokud to půjde, rádi bychom měli vanu i sprchový kout, z barev preferujeme kombinace šedé a oranžové – to byly dva základní požadavky, které majitelé měli na architekty. Zbytek nechali na nich a ti se jim odvděčili koupelnou podle jejich snů.

Ložnici od hygienického zázemí oddělují posuvné dveře, které v interiéru nezabírají žádné místo, proto jsou nejen do panelákových bytů ideální. Naproti našlo místovelké umyvadlo a pod ním zásuvková skříňka, která pojme nejen kosmetické přípravky. Veškerý nábytek, tedy i tento, navrhlo studio Design4Function a vyráběl se na míru. Vpravo zbyl prostor na vanu dlouhou 170 centimetrů.

Vlevo se vešel sprchový kout, jehož řešení je velmi zajímavé. Klasickou vaničku se skleněnými dvířky zde nehledejte! I do paneláku se totiž vešla jednoduše a elegantně působící vestavná nika o velikosti 100 x 80 centimetrů doplněná pouze skleněnými dvířky, vedle nichž se vešlo ještě trubkové otopné těleso.

Schod, který do sprchy vede a působí jako zajímavý designový prvek, je vlastně nouzovým řešením. Do panelu přívod vody a odpad nezasekáte. Proto architekti posadili sprchu o několik centimetrů výše a prostor využili právě k vedení sítí.

Zajímavým a velmi praktickým prvkem v koupelně je i zrcadlo „táhnoucí“ se na šířku přes dvě celé stěny. Nejenže odrazy prostor opticky zvětšují, ale zároveň se zde vidíte ze všech stran. Z domova tak odcházíte vždy dokonalí.

Také byste měli rádi takovou koupelnu? Pak vězte, že ji majitelé pořídili za 160 tisíc korun plus cenu stavebních prací.

Máte o své koupelně jinou představu? Nejen pro vás je určena Paneláková koupelna 3x jinak. Vybere si každý!.

Pokud jste byli nešťastní, že máte malou, a navíc průchozí koupelnu, nyní vidíte, jak krásně ji lze proměnit. Líbí se vám?

Reklama

Související témata:

Načítám