Hlavní obsah

Proplujte létem v námořnickém!

Foto: Lindex

Námořnice jsou letos v kurzuFoto: Lindex

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Námořnická móda je opravdovou letní stálicí. Pruhy v kombinaci bílé, červené a modré v nás evokují třpytící se hladinu moře, šumění oceánu, solí a vlhkem prosycený vzduch přímořských letovisek. Staňte se i vy mořským korzárem a neohroženě vyplujte na moře plné proužků a pruhů.

Článek

Základní barvou, která k námořnické módě patří, je bílá. Bílá barva tvoří podklad, na kterém nejlépe vyniknou ostatní barvy. Je to barva plachetnic, námořnických uniforem i barva, která nejlépe odráží sluneční paprsky, takže v sobě vedle oslnivosti skrývá i jistou praktičnost.

Základ: námořnický top

Letos se nosí proužky téměř na všech kusech oblečení, ale pravděpodobně nejčastěji je uvidíme na topech, kde jsou pro většinu žen nejschůdnější, navzdory zažitému vědomí o jejich magické rozšiřující moci. Vybírejte podle vašeho gusta mezi modrou klasikou či zářivější červenou variantou.

Na foto: Marks and Spencer, bonprix

Na foto: Promod, Forever21

Nebojte se šatů ani kalhot

Zajímavě vypadají námořnické proužky i na šatech a kalhotách, působí velice ležérně a uvolněně a vy si je můžete vzít na procházku do přírody, doplněné stylovou jarní bundičkou a páskem i do města. V námořnickém budete působit skutečně svěžím a mladistvým dojmem.

Na foto: 3Suisses, Topshop, Lindex by Andreas Sjödin

Na foto: Mango, Zara

Poznávací znamení

Námořnická móda ale nejsou jen pruhy a proužky. K tomuto stylu si můžete dopomoci i nejrůznějšími doplňky a jednotlivými prvky, jako jsou provazy, lanové uzle, motivy kotev a podobně. Tyto aplikace lze najít na botách, kabelkách, slunečních brýlích, ozdobách do vlasů a špercích všemožných druhů.

Námořnicí nejen v lodičkách

Námořnický look podpořte i svým obutím. Proužkované botky na klínku či balerínky se perfektně hodí k šatičkám v námořnickém stylu, mokasíny s prvky provázků a uzlů si budou skvěle rozumět s bílými či námořnicky modrými kalhotami.

Elegantní námořnice

Pokud se proužků bojíte jako čert kříže, ale přesto vás tento styl láká, sáhněte po oblečení či doplňcích v barvě námořnické modré. Tento odstín bývá vděčnou variantou klasické černé a stejně jako ona je velice elegantní, nositelný a hojně kombinovatelný s různými barvami. Okořeňte tuto barvu zlatými doplňky – zlato se k námořnickému stylu totiž výborně hodí – zlaté aplikace a zdobení, jako jsou knoflíky, prýmky či výšivky bývají běžnou součástí samotného kousku.

Na foto: Lindex by Andreas Sjödin, Topshop

Na foto: Promod, Mango

Jak jste mohly vidět, námořnická móda nabízí příjemně uvolněný styl na volný čas i do města, záleží jen na vás, jak a s čím ho zkombinujete – k zachování námořnického looku vám doporučujeme kombinaci s bílou a dalšími neutrálními barvami.

A co vy? Hodláte se s námi svézt na této módní vlně?

Reklama

Načítám