Hlavní obsah

Proti kilům v neoprenu

Foto: samohoto.cz/jiunlimited

Hypoxi metoda útočí na tuk i celulitudu.Foto: samohoto.cz/jiunlimited

Reklama

K módním zeštíhlujícím aktivitám patří v posledních letech metoda Hypoxi. Založili na ní své úspěšné podnikání i sportovci Šárka Kašpárková a Roman Šebrle. Její podstatou je odbourávání tuků v podtlakové komoře.

Článek

Provozovatelé hypoxi studií metodu prezentují jako výsledek dlouhodobého vědeckého bádání. Ve skutečnosti se žádné vědecké kapacity k hypoxi metodě nevyjadřují. Přesto ji rozhodně nelze zavrhnout. I laik tuší, že na myšlence o zahřátí a stimulování tuku něco bude. Fakt je, že tukové partie na stehnech a hýždích bývají studené i v horkých létech. A ve studeném prostředí se tuk špatně rozpouští.

Podtlak slibně útočí

Oč vlastně jde? O terapii, která spočívá ve střídání tlaku a podtlaku během cvičení. To povzbuzuje spalování přebytečných tuků v kritických partiích a odbourávání celulitidy. V hypoxi studiu vás navléknou do neoprenového oblečku, uvnitř kterého je podtlak, a půl hodiny vás nechají běhat na pásu. Musíte si udržovat stejnou tepovou frekvenci, aby bylo cvičení co nejefektnější. Nebo si můžete vybrat šlapání na kole ve vakuové komoře, případně uložení do podtlakového masážního vaku. Záleží na tom, které partie chcete vylepšit. Nejde jen o tuk, ale také o celulitidu, která trápí až 80 procent žen. Klíč k vítězství nad celulitidou je totiž v krvi. Zatímco spalujete tuky v oblasti břicha a pasu, urychluje se cirkulace krve a tělových tekutin. Je urychlena nepřetržitým střídáním silnějšího a slabšího podtlaku. Výsledkem je zvýšená činnost metabolismu a rychlejší cirkulace krve, která přináší úlevu krevnímu oběhu a hraje důležitou roli při regeneraci žil. Díky speciálnímu obleku se 400 zabudovanými komorami dochází k vyhlazení pokožky, stimulaci látkové výměny a zvýšení činnosti lymfatických cév.

Foto: Snella

Podtlak urychluje odbourávání tukových buněk.Foto: Snella

Jaký bude výsledek?

Přebytečný tuk sice nebude mizet jak jarní sníh (což slibují letáky hypoxi studií), ale trochu ho skutečně ubude. Tak asi 2-3 kilogramy za měsíc. Přepočítáno na centimetry, může to být i patrnější - tři centimetry v pase, podobný úbytek kolem stehen, také boky jdou trochu dolů. A žádný jo-jo efekt.

A celulitida? Zázraky nečekejte, ale lepší to určitě bude. Zhubne ovšem i vaše peněženka - za měsíc intenzivní kúry o sedm až deset tisíc korun. Faktem ale je, že vaše postava bude hubnout a zpevňovat se v požadovaných partiích. Také si trochu vylepšíte kondičku. Dodržíte-li k tomu zdravý jídelníček, pak budete mít ze sebe radost.

Reklama

Načítám