Hlavní obsah

Proženy v akci! Mádl zklamal!

Foto: Michaela Čapková

Finalistky Miss s Jirkou MádlemFoto: Michaela Čapková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydali jsme se do urputného boje, který se odehrál ve Žlutých lázních v Praze. Smyslem sportovně-charitativní akce Cobra Adrenaline and Beauty Day bylo podpořit sdružení Adrenalin bez bariér a Nadaci nemocných cystickou fibrózou. Odpoledne plné hvězd zaznamenalo spoustu nečekaných zvratů a neopakovatelný závěr, který si můžete vychutnat v našem videozáznamu.

Článek

Počasí sice nebylo na soutěžení úplně ideální, přesto se členové šesti soutěžících týmů vrhli do boje za dobrou věc v plném nasazení. O rozptýlení, zejména pánského publika, se postaraly finalistky soutěže Corny Linea Miss Aerobik Česká republika 2009, a to nejdříve při módní přehlídce sportovního oblečení a vzápětí také soutěžích, protože se jich v rámci týmů také aktivně účastnily. Kromě nich a VIP osobností byli v týmech i zástupci sdružení Adrenalin bez bariér.

Akci podpořily známé osobnosti

Že jsme byli v dobré společnosti, dokazuje i hojná účast celebrit, jako herec Jirka Mádl, hudebník Ota Baláž, fotbalisté Tijany Belaid, Jiří Jarošík nebo Luboš Kozel. I když se Jirka Mádl hrdě hlásil k našemu týmu a hned jako stvrzení umístil při beach fotbalu do branky vlastní gól, nakonec se nás zřekl. Ale nebudu předbíhat.

Sportovalo se ve čtyřech disciplínách – beach fotbalu, beach volejbalu, pétanque a v jízdě na raftech. Místopřísežně prohlašuji, že jako jediní jsme mocně a nahlas podporovali náš tým a stupňovali sportovně nabitou atmosféru diváckými vlnami.

Handicap nehandicap, i všichni zástupci Adrenalinu šli do turnaje s plným nasazením a účastnili se téměř všech soutěží. Například při plážovém volejbale si je Jakub Hanák posadil na svá silná ramena, čímž se zrodil nejvyšší smečař na startovním poli, kterému bylo těžké konkurovat. Ani my jsme v této disciplíně neuhráli jediný vítězný mač.

Foto: Michaela Čapková

Vítězný tým Emity GroupFoto: Michaela Čapková

První vyhrání z kapsy vyhání!

V beach fotbalu jsme naprosto jednoznačně své soupeře rozdrtili. A tak není divu, že si všichni v družstvu začali pomýšlet na medaili. Možná tady se stala chyba a začala nás tížit nesoustředěnost. Ještě po beach volejbalu jsme se uklidňovali, že pétanque nás spasí. Nestalo se. Jedinou záchranou mohla být jízda na raftu. Tady jsme patrně doplatili na malé zastoupení mužského osazenstva nebo zvolili špatnou taktiku, kdo ví.

Zato umělecká známka byla jednoznačně ze všech družstev nejvyšší. Diváci skandovali a povzbuzovali nás k lepšímu výkonu, ale ani to nepomohlo. Přesto všichni nakonec byli spokojení, i když na medaile to nebylo. V tu chvíli se také zrodilo heslo dne: Není důležité zvítězit, ale jet rovně!

Drama až do konce!

Boj o medaile byl mnohem urputnější, než se očekávalo. Do finále se probojovaly týmy Emity Group a Top Hotel. Jirka Mádl (Emity Group) se tak nepřímo utkal na raftu se stříbrným olympionikem Jakubem Hanákem. Bylo vidět, že mu Rafťáci přirostli k srdci, protože svůj tým přivedl k zaslouženému vítězství. I když byl souboj strhující a výhercům včetně Jirky Mádla jsme to přáli, neuniklo nám ani to, že bezprostředně po raftech na nás Jirka zanevřel a prohlašoval, že se mu v jeho týmu líbí a že účast za Proženy.cz přehodnotil. „No počkej příště!“

Foto: Andrea Medňanská

Finalistky čekalo vyřazení dvou dívekFoto: Andrea Medňanská

Atrakce mezi zápasy

V průběhu sportovního klání si mohli diváci také vyzkoušet např. první prototyp motocyklu na ruční ovládání, kolo pro vozíčkáře, čtyřkolku, tandemové padáky a další vybavení pro otrlé sportovce. Jednoznačně perličkou byl vozíčkář Jakub, který si pár týdnů před akcí zlomil nohu při sjíždění řeky na raftu.

Na dalších místech se umístily týmy Santé, Proženy.cz a Corny Linea. Všechny tyto společnosti akci partnersky podpořily a díky nim získalo sdružení Adrenalin bez bariér a Nadace nemocných cystickou fibrózou pod patronací Ivana Trojana obnos celkem 21 042 Kč.

K večeru se missky ještě zapotily

Vyhlášením výherců sportovního klání odpoledne nekončilo. Na 12 krásných adeptek na korunku krásy čekal ještě jeden velký boj o 10 postupových míst do televizního finále. A tak se dvě krásky musely se soutěží rozloučit. Bylo nám líto, že jednou z nich byla Šárka Stříbrská z Rakovníka, která celý den urputně bojovala za náš tým Proženy.cz. Ale porota byla neoblomná. Druhou dívkou, která nepostoupila, byla Petra Trojanová z Prahy.

Nakonec hlavní bylo, že jsme si to všichni užili a ve zdraví přežili!

Reklama

Načítám