Hlavní obsah

Průvodce výběrem prostěradel

Foto: Violet Moon

rodinnebaleni.czFoto: Violet Moon

Někdy dá výběr ložního prádla zabrat. Proto se hodí dostatek informací. Dnes si povíme o prostěradlech.

Článek

Prostěradla – zdánlivě nepodstatná věc, bez které si ale své lože neumíme představit. Ačkoliv se to nezdá, i ona se podílí na kvalitě našeho spánku. Klíčem k úspěšnému nákupu prostěradla je bezesporu materiál, který ovlivňuje to, jak se v posteli cítíme, a samozřejmě vhodně zvolený rozměr.

Foto: Violet Moon

Froté prostěradlo Exclusive jednolůžko MELÍR - světle hnědáFoto: Violet Moon

Nadčasová froté prostěradla

Froté zná každý. Oblíbenou smyčkovou tkaninu najdete snad v každé domácnosti. Tento materiál se pyšní velmi dobrou savostí a prodyšností. Jeho vlastnosti oceníte především v chladných měsících, protože je příjemně hřejivý. Dalším bonusem je také snadná údržba, froté prostěradla nebudete muset žehlit.

Foto: Violet Moon

Jersey prostěradlo dvoulůžko - světle šedáFoto: Violet Moon

Nezapomenutelná hebkost jersey prostěradel

Pokud vám vyhovuje spíše hladký povrch látky, potom zvolte jersey prostěradla. Ta se vyrábí ze 100% bavlny, a tak vám nabídnou hebkost na dotek i spolehlivou absorpci tekutin. Za zmínku stojí také jejich mimořádná pružnost, díky které je lze vypnout až o 25 % jejich původní velikosti. Z tohoto důvodu se vyrábí bez umělých příměsí.

Foto: Violet Moon

Prostěradlo mikroplyš Exclusive jednolůžko - letní zelenáFoto: Violet Moon

Prostěradla z mikroplyše

Až zima zaklepe na dveře, prostěradla mikroplyš pravděpodobně oceníte. Jak už sám název napovídá, jedná se o materiál podobný kožíškům plyšových hraček, který je hodně hřejivý. Vyrábí se z umělých vláken a potěší také jeho snadná údržba, protože rychle schne a nemusí se žehlit.

Kde úspěšně nakoupit

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv prostěradlo, mějte vždy na paměti, že klíčovou roli zde hraje gramáž. Čím je tato hodnota vyšší, tím větší je pravděpodobnost, že vám prostěradlo dlouho vydrží. Pro úspěšný nákup doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, který je předním online prodejcem bytového textilu na českém trhu.

Reklama

Načítám