Hlavní obsah

První rande: Jak poznat, že o vás nemá zájem?

Foto: thinkstock

Líbí se vám a ráda byste s ním šla na další schůzku. Ale má zájem i on?Foto: thinkstock

Reklama

Sedíte s ním ve vinárně, v restauraci... Máte první rande a opravdu se vám ten chlap líbí. Ale je stejně tak nadšený vámi? Nebo spíš nemá zájem? Podle těchto pěti znamení to poznáte!

Článek

Dokud vás nepozve na další rande, nemůžete si být samozřejmě stoprocentně jisté, zda o vás má či nemá zájem. Přesto ale existují určité známky, které nevěstí nic dobrého. Vyzpovídali jsme totiž muže, kteří prozradili, jak lze z jejich chování vyčíst, že další schůzku s vámi rozhodně nemají v plánu.

1. Neflirtuje? Ajajaj

Je to jednoduché. I stydliví muži si nemohou pomoci, a když se jim nějaká žena líbí, prostě se pokusí alespoň o malý flirt. Nemusí mezi vámi zrovna lítat jiskry, ale nějaká ta dvojsmyslná narážka, vtípek či menší kompliment by zaznít měl. „Je to jak nějaké kouzlo. Nejsem žádný profesionální balič, nejsem expert na flirtování, ale když mám o nějakou ženu zájem, jde to úplně samo. Tak nějak mám potřebu říct jí, že jí to sluší a tak podobně,“ potvrzuje devětadvacetiletý Tomáš.

Foto: thinkstock

Když se nějakému muži líbíte, nemůže si pomoct. Flirtuje, alespoň po očku sleduje váš výstřih a má potřebu se vás dotýkatFoto: thinkstock

2. Nezajímá ho váš výstřih

I to je mužům dáno tak nějak biologicky. Jakmile proti nim sedí žena, jež je přitahuje, nemohou z ní spustit oči. Ti slušnější a disciplinovaní se samozřejmě kontrolují a do výstřihu se vám zahledí jen zběžně, jakoby náhodou, ale přesto tam jejich pohled bude sklouzávat pravidelně. Stejné je to i s pohledy do očí, na vaše rty. „Je to příroda. Když se mi nějaká holka líbí, fakt se musím hodně ovládat, abych na ni necivěl jak idiot. Když jsem ale s někým, kdo mě nepřitahuje, dá mi velkou práci udržet pozornost a oční kontakt, a její výstřih či délka její sukně mi jsou ukradený," popisuje dvaatřicetiletý Milan.

3. Zpropadené „zavolám“

Vaše rande končí a on pronese tu slavnou větu: „Díky, bylo to fajn, zavolám ti...“? Tak to není vůbec dobré. „Jakmile jsem dívkou nadšený, přemýšlím, kam a kdy ji pozvu na další rande. Na konci schůzky už mám většinou jasno, kdy mám čas, takže jí rovnou nabídnu další schůzku. Nebo jí alespoň řeknu, ať si promyslí, kdy má čas, že třeba zítra dopoledne jí zavolám. Jednoduše zazní nějaký konkrétní termín. Samotné ,ozvu se´ bez nějakého časového určení je podle mě jen milosrdná lež,“ tvrdí třiatřicetiletý Lukáš.

Foto: thinkstock

Nebaví se s vámi, příliš se nesměje a nakonec řekne to obligátní „ozvu se"? Tak to s dalším rande raději nepočítejteFoto: thinkstock

4. Nebaví se

Jen se tak usmívá, občas pronese jednu či dvě věty, drží se obecných témat a působí strnulým dojmem. Tak tenhle popis sedí na někoho, kdo o vás bohužel příliš zájem nemá. Protože jinak by se bavil, bylo by mu fajn, konverzace by byla uvolněná a plná smíchu. „Je to tak. Když mě holka zaujme, bavíme se o všem možném, pomalu si skáčeme do řeči, nahlas se spolu smějeme. Když to ale není ono, jsem spíš zamlklý, chovám se slušně, ale to je vše. Nemám potřebu se jakkoli snažit, aby se zábava nějak rozproudila,“ upřesňuje pětatřicetiletý Karel.

5. Žádné doteky

O tom, jak si stojíte, hodně napoví samotný závěr schůzky, tedy to, jak se rozloučíte. Nemusí se na vás samozřejmě vrhat jak hladové zvíře, ale nějaký ten menší dotek, pohlazení po ruce, letmý polibek či objetí by přijít měly. „Když se mi někdo líbí, chci se ho dotýkat, láká mě to a vlastně se musím hodně ovládat, abych to nepřehnal. Když ta chemie nefunguje, jsem strohý, poděkuju, rozloučím se a maximálně jí podám ruku,“ říká jednatřicetiletý Michal.

Znáte jiné signály, jak poznat, že o vás nemá muž zájem? Zapojte se do diskuse.

Reklama

Načítám