Hlavní obsah

Pryč s celulitidou: Jde to bez skalpelu!

Foto: snella.cz

Celulitidy se zbavíte bez námahyFoto: snella.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celulitida nás trápí téměř všechny. Utrácíme tisíce, jen abychom se nevzhledné pomerančové kůže zbavily. Metod na její odstranění existuje spousta, ale jsou účinné? Zjišťovala jsem na vlastní kůži, jak fungují nejmodernější přístroje. A jak to dopadlo?

Článek

Osobně věřím spíš pohybu a zdravému jídelníčku, než zaručeným metodám, ale rozhodla jsem se vyzkoušet, co dokáží moderní přístroje a vydala jsem se do terénu. Navštívila jsem studio Snella, které slibuje, že vás změní od hlavy až k patě...

Bez přípravy to nejde

Hned po vstupu se mě ujala příjemná obsluha a paní majitelka. Nejprve jsem byla poučena, na jakém principu přístroje fungují, jak terapie probíhá. Konzultaci (bezplatnou), která zahrnuje komplexní zdravotní vyšetření, tu absolvuje každá nová klientka. Pak došlo na mé problematické partie, které jsem chtěla zdokonalit, na měření, vážení a měření tlaku. Nakonec se vždy stanoví diagnóza a s ohledem na stav pokožky, cév a žil vám tu naordinují terapii.

Startujeme lymfatický systém

Aby byl spalování, formování postavy případně útok na celulitidu mnohem účinnější, je nutné nastartovat lymfatický systém. Proto jsem na začátku vyzkoušela vacumasáž. V bavlněném tričku, legínách a ponožkách jsem se s pomocí asistentky nasoukala do speciálního neoprenu, ve kterém je ukryto 400 vzduchových komor. Pak jsem se uložila na lehátko a z obleku se začal odsávat vzduch. Cítila jsem se staženě, ale bylo to příjemné.

Následovala dvacetiminutová relaxace, při které mi vzduchové bubliny masírovaly oblast bříška, stehen a zadečku. (Fungují na bázi přetlaku a podtlaku). Obvykle při masáži dávám přednost mužným rukám opáleného maséra. Vacumasáž mě ale mile překvapila a je, ať maséři prominou, mnohem účinnější. Bylo mi řečeno, že dokonce 200krát než klasická lymfatická či baňková masáž. Po celou dobu jsem pila vodu, což je důležité.

Foto: Michaela Čapková

Přístroj Bodyka vás zbaví tukových buněkFoto: Michaela Čapková

Je libo bříško nebo zadeček?

Přístroj zapípal a já se stěhovala ke druhému stroji - hypoxi. Doporučuje se zejména tehdy, když chcete kromě zlepšení celulitidy zatočit i s přebytečnými kily v problematických oblastech. Uvnitř je stacionární kolo, na kterém šlapete vleže (bez zátěže) po dobu 30 minut. Tentokrát jsem dostala ke svému oblečení speciální „sukýnku". Díky ní se utěsní otvor vajíčka. Na nohu mi byl připevněn teploměr. Podle teploty těla se totiž určuje terapie vakua. Běžná teplota lidského těla je 36 stupňů. A stejně jako v mém případě i u většiny žen nedosahuje teplota v oblasti stehen a hýždí ani 30 stupňů (naměřili mi necelých 29 stupňů), což je jedna z hlavních příčin tvorby celulitidy (může za to i genetika).

Šlapáním dochází k rychlejší cirkulaci krve. Když se k tomu přidá ještě řízené střídání tlaku v oblasti bříška, urychlí se odbourávání tuku. Při šlapání se trochu zapotíte, ale zvládne to každý. Tlak na bříško je zvláštní - jako by vám za něj někdo lehce tahal. Díky vakuovému prostředí dojde k zahřátí pokožky až o 6 stupňů (já se dostala za 30 minut na 34,9). Už 2,5 stupně stačí k tomu, aby se pokožka prokrvila do hloubky kůže a začala se vypínat. Výsledky jsou individuální. Místo hypoxytraineru můžete vyzkoušet i vacunaut, který je zaměřený speciálně na břišní partii (sem chodí i spousta mužů). Co vás čeká? V neoprenovém obleku šlapete na běžícím pásu po dobu 30 minut. Vacunaut jsem si ale nevyzkoušela. Tak až příště.

Foto: Michaela Čapková

Míša uvězněná v hypoxi přístrojiFoto: Michaela Čapková

Krásná od hlavy až k patě

Neodolala jsem však pokušení a nechala se „vylepšit" Bodykou (což je neinvazivní liposukce). Nejprve mi přeměřili množství tuku na bříšku (vsedě) a pak na bocích (vestoje). K mému překvapení bříško nevyhrálo a asistentka začala ošetřovat moje boky a hýždě. Speciální přístroj funguje na systému kavitace, kdy dochází k cílenému tlaku na tukové buňky, následuje jejich rozbití a rozpuštění. Je to naprosto bezpečné. Přejíždění sondou příjemně hřálo. Kavitací se tukové buňky rozbijí, tuk se rozpustí a následnou lymfatickou masáží odvádí z těla ven. Základní ošetření Bodykou trvá 40 minut a četnost ošetření se domlouvá s terapeutkou podle konkrétní potřeby klientky. Po ošetření jsem měla nohy i zadeček krásně hladké.

Ačkoli jsem do studia vcházela s trochu skeptickým výrazem, odcházela jsem se spokojeným úsměvem na rtech. Jestliže se marně trápíte se svou postavou a osvědčené metody nezabírají, určitě vyzkoušejte moderní technologie. Dokážou zázraky. Ze začátku budete potřebovat kromě peněz také čas, nejméně 3x týdně alespoň hodinu. Doporučuje se 10 - 15 terapií.

A co mě potěšilo nejvíc? Že se po terapii nesmíte fyzicky namáhat. Takže žádný úklid, žehlení prádla ani cvičení! Efekt terapie by se tak znehodnotil. No není to báječné?

Načítám