Hlavní obsah

Pštrosí vejce s bramborovou kaší

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Velikonoce se mílovými kroky blíží a s nimi nejspíš i lednice plná uvařených vajec z pomlázky. Pokud hledáte inspiraci, vyzkoušejte pštrosí vejce.

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 vajec
  • 500 g míchaného mletého masa
  • sůl
  • 2 hrsti strouhanky
  • 500 g brambor
  • máslo
  • 1 dl mléka
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve uvařte 4 vejce natvrdo a oloupejte je. Zároveň dejte vařit oloupané a osolené brambory, nakrájené na malé kostičky.

Krok 2: Mleté maso dejte do misky, osolte, přiklepněte k němu dvě syrová vejce, podle potřeby přidávejte strouhanku a vytvořte pevné těsto.

Krok 3: Vezměte asi čtvrtinu masa a vytvarujte z něj placičku. Doprostřed placičky dejte celé oloupané vajíčko a maso kolem něj obalte.

Krok 4: Hotový plněný karbanátek obalte ve strouhance. Na pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a karbanátek ze všech stran osmažte dozlatova, zdravější varianta je upéct je trochu podlité v troubě (při 180 stupních asi 15 minut). Z hotových brambor slijte vodu, přidejte kousek másla a mléko a ručním šlehačem z nich ušlehejte bramborovou kaši. A můžete podávat!

ynezorPumanzeSaNyknalC