Hlavní obsah

Pusťme jaro do koupelny!

Foto: Ideal Standard

Koupelna je prostor pro naši fantaziiFoto: Ideal Standard

Reklama

Zatímco v módě jsou doplňky něčím navíc, co podtrhuje výsledný model, v koupelně je to přesně naopak. Zvlášť v těch malých, kam se nevejde nábytek, tvoří základní vybavení. Ale i to - podobně jako šatník - podléhá módním trendům. Co se tedy bude „slušet" naší koupelně letos na jaře?

Článek

A opět jako v módě můžeme kupovat zvlášť náušnice, boty a kabelku, tak i koupelnové vybavení lze pořizovat po jednom. Splní to sice svůj účel, ale výsledek nic moc. Proto je lepší je sladit co do materiálu a vzhledu - stejně jako třeba boty s kabelkou. Tuto druhou možnost zjednodušují i výrobci, kteří nabízejí celé série koupelnových doplňků a velmi často je sladí i nábytkem nebo bateriemi.

Ve světě desetikorun i tisíců

Kvalitní a designové kolekce doplňků se vyrábějí z chromované či nerez oceli, mosazi nebo hliníku. To vše v kombinaci se sklem - čirým nebo mléčným. Cenové rozpětí je široké. Zatímco u některé kolekce a firmy přijde držák na mýdlo na padesát korun, jinde to může být i tisícovka. Do kategorie exkluzivních doplňků je možné zařadit i dřevěné výrobky. Do koupelen se používá především teak a wenge, které odolávají vlhkému prostředí. Na rozdíl od teakového zahradního nábytku, kde široká nabídka srazila ceny, u dřevěných doplňků to neplatí. Není výjimka, že zákazník zaplatí za jeden kus i 3000 korun!

Foto: archiv firem

Před nákupem sepište, co potřebujeteFoto: archiv firem

Zase vede plast

Pokud upřednostňujeme funkčnost před designem, jsou pro nás ideální plastové doplňky. Přitom nemusíme mít komplex z toho, že jsme svou koupelnu nějak ošidili. Naopak. Plast je do koupelny ideální. A to nejen kvůli nerozbitnosti a jednoduché snadné údržbě. Velmi snadno dodá prostoru „šmrnc" barevností. Na výběr máme desítky odstínů a vzhledem k nízké ceně si můžeme dopřát i odvážné kombinace. Až se okoukají, nebude nám líto je vzhledem k nízké ceně vyměnit.

Co doma potřebujeme?

Pokud mají koupelnové doplňky opravdu správně sloužit, je třeba si pořídit právě ty, které doma potřebujeme. Proto se doporučuje před jejich nákupem projít koupelnu a sepsat si, co se hodí, samozřejmě s ohledem na to, kolik nás bude koupelnu používat a jaký prostor zde máme.

Foto: Ikea

I koupelnové doplňky by měly být sladěnéFoto: Ikea

K základnímu zařízení patří držáky ručníků, háčky na župany, mýdelník a kalíšek. Ale pozor, třeba jeden držák na mýdlo často nestačí - většinou potřebujeme dva nebo tři - k umyvadlu, k vaně a do sprchového koutu. Hlavně u dvou posledních oceníme, bude-li na ně možné ještě odložit nebo zavěsit šampon a vlasový balzám.

Oblíbené jsou v koupelně i dózy - nabízejí úkryt na různé drobnosti, které by se povalovaly po poličkách nebo kraji umyvadla. Zatímco ve velkých koupelnách si lze dopřát samostatné zrcadlo, v malých bývají lepší zrcadlové skříně. Často se stávají tím největším a jediným uzavřeným úložným prostorem. A věcí, které nemusejí být přímo na očích, se najde v koupelně spousta.

Přitom právě nyní přichází ideální čas na nějakou tu změnu. Konečně přišlo jaro a my zase začneme věšet prádlo venku. V koupelně tak najednou bude mnohem více volného místa i prostoru pro naši fantazii. Tak proč toho nevyužít?

Reklama

Související témata:

Načítám