Hlavní obsah

Quiche Lorraine

Hodnocení:
(7)
Foto: MILKPARADE
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

V létě se většinou nestává, abyste měli chuť na mastná těžká masa, krémové omáčky nebo knedlíky. Co si ale dát, když se ozve hladový žaludek? Zkuste dnešní tip na quiche Lorraine.

Ingredience pro:
1 forma o průměru 25 cm
Na těsto
  • 175 g hladké mouky
  • 100 g měkkého másla
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
Na náplň
  • 200 g slaniny
  • 160 g francouzského sýru
  • 4 šalotky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 2 stroužky česneku
Na zálivku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
Článek

Postup

Krok 1: Ze surovin na korpus vypracujte kompaktní těsto. Vyválejte a vyložte jím koláčovou formu.

Krok 2: Šalotku nakrájejte najemno a orestujte se slaninou nakrájenou na kostičky. Před koncem restování vložte tymián a nasekaný česnek. Krátce společně opečte.

Krok 3: Vystydlou směs dejte na těsto, přidejte sýr na kostky a zalijte zálivkou, kterou jste připravili smícháním uvedených ingrediencí. Pečte ve vyhřáté troubě na 170–180 °C asi 30–35 minut. Quiche můžete podávat vlažný i studený.

Quiche je báječný i s chřestem a sýrem.

ynezorPumanzeSaNyknalC