Hlavní obsah
Foto: matkyadcery.cz

Foto: matkyadcery.cz

Brousíte v obchodech kolem vaniček se smetanovými sýry a přemýšlíte, co s nimi? My pro vás máme recept, jak sýr využít lépe než na chleba. Zkuste ho dát do chřestového quiche se šunkou!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Těsto
  • 375 g listového těsta
    1
  • 100 g zeleného chřestu
  • 4 plátky parmské šunky
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 45 ml mléka
    7
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Vymazání formy
  • 1 lžička tuku
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů. Koláčovou formu o průměru 20cm vymažte kouskem tuku, vyložte rozváleným těstem.

02.

Chřest zbavte zdřevnatělých konců, nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky, vložte do vařící vody a vařte asi minutu. Poté ho sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

03.

Šunku nakrájejte na nudličky a spolu s připraveným chřestem ji položte na dno formy s těstem. Sýr, vejce a mléko řádně promíchejte, přidejte pepř a nalijte na chřest se šunkou.

04.

Koláč vložte do trouby a pečte asi 25 minut dorůžova. Podávat ho můžete studený i teplý a ideálně se zeleninovým salátem.

Pokud jste si pochutnali, doporučujeme ochutnat i koláč s kozím sýrem a rukolou.

Související témata:

Načítám