Hlavní obsah

Rafinovaný trend. Jak nosit topy s odhalenými zády?

Foto: Nikola Šrajerová

Topy s odhalenými zády si vyzkoušela naše čtenářka DenisaFoto: Nikola Šrajerová

Reklama

Super hluboké výstřihy? Ano, ale na zádech. Vynechejte pro jednou provokativní dekolty a dejte přednost topům s odhalenou zadní částí. Jak tento rafinovaný trend přenést do vašeho šatníku?

Článek

Oblečení s odhalenými zády není třeba dlouze představovat. Přestože je ale notorický známé, většina žen si na něj kromě večírkových outfitů nevzpomene. Přitom se dá snadno nosit i během dne, ať už v podobě klasického černého vršku nebo krajkovaného topu.

Jediné, na čem můžete u podobného oblečení pohořet, je podprsenka. Když odhalená záda, tak odhalená záda bez kompromisů, vykukující prádlo (ale i rádoby neviditelné silikonové pruhy) by mělo být tabu. Pakliže se vám nechce jít takzvaně naostro, zvolte nalepovací podprsenku nebo v případě menších prsou jen tělová lepítka. Ideální není ani letní vypálený horní díl plavek, takže pokud se nesluníte nahoře bez, noste topy na jaře a začátkem léta, kdy ještě podobné známky opalování nejsou vidět.

Začněte zlehka

Jednoduchý černý top s volnými zády rozhodně unosíte, hodit se vám bude jak k sukni, tak i klasickým džínům. Stylistka Šárka ho zkombinovala s černobílými šortkami, ke kterým můžete obout pohodlné balerínky. A nejlepší vychytávka? Vrstvený náhrdelník na zádech.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šortky (F&F, 569 Kč), top (Tally Weijl, 399 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), náhrdelník na zádech (Lindex, 399 Kč), náramek (F&F, 169 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Rozevlátý top

Pořídit si můžete i top, který se postupně rozevírá jen ve spodní části zad. Sněhově bílý vršek stylistka doplnila vzorovanými kalhotami, výrazným prvkem jsou také lodičky s řetízky přes nárt. Místo náhrdelníku můžete zvolit výrazné náušnice.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: top (Zara, 999 Kč), kalhoty (Topshop, 1520 Kč), náušnice (Topshop, 455 Kč), boty (Guess, 6750 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Decentně

Necítíte se na kompletně holá záda? Spousta vršků je vykrojených jen o něco více, než jste zvyklé. Pod podobné topy si můžete vzít i tělovou podprsenku, pokud tedy její lem nebude výše než výstřih a nebude tak vykukovat. Stylovým bonbonkem jsou midi sukně do pasu – v kombinaci s podpatky vypadají neodolatelně.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 999 Kč), top (Tally Weijl, 319 Kč), boty (Office Shoes, Steve Madden, 2090 Kč), psaníčko (Marks & Spencer, 899 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

V krajce

Záda můžete odhalit i ve zkrácených topech, které budou na jaře velkým hitem. Pokud se vám nechce vystavovat ještě holý pupík, oblečte k nim pouzdrovou sukni do pasu. Třeba tuhle koženkovou, pastelově modrou. Podpatky jsou v tomto případě nutností.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: koženková sukně (Zara, 999 Kč), top (Zara, 699 Kč), náušnice (Topshop, 360 Kč), brýle (Ann Christine, 199 Kč), boty (Guess, 4850 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Vtipné šortky s laclem

Poslední tip bude slušet hlavně mladším generacím. Šortky s laclem jsou opět v kurzu – a nejen v klasickém denimovém provedení. V černé vypadají ještě lépe a nosit se dají jak s trikem vespod, tak i s bandeau topem, který supluje podprsenku. Celek můžete doplnit teniskami a případně i kšiltovkou.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šortky s laclem (Tally Weijl, 699 Kč), bandeau top (Tally Weijl, 149 Kč), kšiltovka (Zara, 399 Kč), náušnice (Lindex, 399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Nosíte topy s odhalenými zády, nebo dáváte přednost hlubokým dekoltům? Napište nám!

Reklama

Načítám