Hlavní obsah

Rajčatová polévka

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Polévky jsou skvělý předkrm, a když si jí dáte o něco víc, vystačí vám i na celý oběd. Vyzkoušejte italskou rajčatovou s opečenou žemlí, zasytí vás na celé odpoledne.

Ingredience pro:
1 hrnec
  • 400 g rajčat
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 bobkový list
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • sůl
  • citronová šťáva
  • cukr
  • opečené kostičky žemle
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata nakrájíme na kousky, přidáme koření, zalijeme vodou, rozvaříme a prolisujeme.

Krok 2: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak z rajčat a povaříme.

Krok 3: Polévku dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Podáváme s opečenými kostičkami žemle. .

Baví vás když jsou polévky barevné? Uvařte si hráškovou s klobásou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.