Hlavní obsah
3,3
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Polévky jsou skvělý předkrm, a když si jí dáte o něco víc, vystačí vám i na celý oběd. Vyzkoušejte italskou rajčatovou s opečenou žemlí, chutná skvěle!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 hrnec
  • 400 g rajčat
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 1 list bobkového listu
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 2 ks housky
Článek

Postup

01.

Rajčata nakrájejte na kousky, přidejte koření, zalijte vodou, rozvařte a prolisujte.

02.

Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, osolte a promíchejte. Přidejte protlak z rajčat a povařte.

03.

Polévku dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Podávejte s opečenými kostičkami žemle.

Baví vás když jsou polévky barevné? Uvařte si hráškovou s klobásou.

Reklama

Související témata:

Načítám