Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapomeňte pro jednou na klasický vývar s knedlíčky či nudlemi. A dejte šanci jarní krémové polévce! Hráškovou polévku s klobásou si zamilujete na první ochutnání.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hrachových lusků
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 2 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks klobásy
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Na oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte kuličky vyloupaného hrášku a nechte ho opéct. Když bude lesklý, přidejte na kostičky nakrájené brambory, vývar, nakrájený česnek a základ polévky vařte asi 15 minut.

02.

Poté do ní ponořte mixér, přilijte smetanu a polévku rozmělněte na krém. Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a podávejte s opečenou půlkou klobásy.

Reklama

Související témata:

Načítám