Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také vám na zahradě právě dozrávají první letošní rajská jablíčka? Oslavte to lehkých salátem se sýrem pecorino a červenou řepou!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • 4 ks vejce
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 ks červené řepy
  • 50 g pecorinu
  • 4 ks bagety
  • 2 lžíce avokádového oleje
Článek

Postup

01.

Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky, totéž proveďte s vařenými vejci. Přidejte k základu jogurt a dobře promíchejte. Řepu oloupejte – pozor, nebezpečně barví, doporučujeme igelitové rukavice a plastové prkénko! Oloupanou řepu pak nakrájejte na velmi tenké plátky a rozložte je na plech na pečicí papír. V troubě, při 180 stupních Celsia, z nich za 25 minut vzniknou křupavé lupínky, které salát příjemně ozvláštní.

02.

Nezapomeňte na bagetky – ty stačí potřít olejem (avokádový jim dodá neobvyklou chuť) a nechat pár minut v troubě rozpéct. A můžete podávat! Na dno talíře rozprostřete rajčatový základ, posypte řepnými lupínky a sýrem. Není třeba žádné koření – pecorino je dost slaný i aromatický sýr. Přiložte bagetku a dobrota je na světě!

Nechce se vám nic strkat do trouby? Smíchejte si rajčatový salát s rukolou.

Reklama

Související témata:

Načítám