Hlavní obsah

Rajcovnější, než tušíte: Naučte se při sexu dívat z očí do očí!

Foto: Thinkstock

Zavíráte při sexu oči? Zkuste to někdy i jinak!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavíráte při milování oči, nebo naopak vnímáte intimitu všemi smysly? Obojí má svoje pro a proti, nicméně každý by měl zkusit sexy „oční sledovačku“. Je to intimní, silné a nenahraditelné! Návod zde!

Článek

Jaiya Ma, sexuoložka a spoluautorka knihy Red Hot Touch z Kalifornie, (ano, ta, která žije v domácnosti se dvěma muži), si na svém blogu postěžovala, že pracuje s mnoha lidmi, kteří se při sexu bojí otevřít oči.

„Mnozí se tomu vyhýbají a mají radši, když sex vnímají i jinak než pohledem. Nic proti, je to vlastně v pořádku, ale já osobně věřím, že zkušenost s opravdu hlubokým, mocným pohledem by si nikdo neměl nechat ujít,“ popsala kontroverzní odbornice s tím, že ona sama je něco jako feťák na intimitu, který je závislý na oxytocinu neboli hormonu lásky.

To je prý důvod, proč pohled z očí do očí tak miluje. Při něm se totiž produkce hormonu zvyšuje, což prohlubuje souznění mezi partnery. Zkusíte to? Pak se připravte na úskalí!

Proč je tak těžké dívat se?

Podle sexuoložky je pro „začátečníky“ těžké odhodlat se. Proto radí otevřít oči třeba jen na pár sekund ve chvíli, kdy partner leží vedle vás. Zavřete je a za chvíli to zkuste znovu. A pohled prodlužte. Zní to jako dětská hra, ale člověk by nevěřil, kolik lidí má s takovou skoro až banálně působící záležitostí potíže. Jste už o kousek dál? Zalíbilo se vám, jak se partner tváří, co dělá, jak mu rudne tvář? Výborně. Hluboce intimní zážitek na sebe nenechá dlouho čekat.

Foto: Thinkstock

Správný pohled z očí do očí je nenahraditelnýFoto: Thinkstock

Jak změnit svůj život?

„Dejte tomu čas, pár milostných setkání, pár pohledů. Nikdo vás do ničeho netlačí,“ radí Jaiya Ma a dodává, že ten pravý čas na polohu, kdy oba partneři leží na boku, propletou si nohy a vzájemně se sledují, přijde. S ním i ne příliš hluboká penetrace, spíš mělčí pohyby.

„Ale tak to má být. Je to naprosto skvělé a jiné,“ dodává odbornice s tím, že partneři by po celou dobu spojení měli pohled z očí do očí zachovat. Nesnažte se příliš mrkat a všímejte si, jak ten druhý reaguje. Pak oba otevřete ústa a slaďte svůj rytmus dýchání. Prostě se „pohybujte“ spolu.

Dokonalá chvíle? Takhle vypadá!

„Nyní, když máte otevřené oči a otevřená ústa, dojde k okamžiku, který vytváří hluboké spojení a dlouhou životnost vašeho sexuálního života,“ rozplývá se Jaiya a pokračuje v návodu, který se týká volných rukou. Měly by se použít k masáži a hlazení. Samozřejmě stále „za běhu“, tedy s otevřenýma očima. Pět, deset minut, co vám možnosti a pohodlí umožní.

Co by vám v tom bránilo, vždyť to nic není, říkáte si? Pochopíte, až to zkusíte.

Foto: Thinkstock

Všechno, co děláte rádi a spolu, má něco do sebe. Když se na sebe ale podíváte, souhra bude dokonaláFoto: Thinkstock

Pro stydlivější…

„V případě, že je na vás výše uvedený návod až příliš intenzivní, přejděte k plánu B, který je proveditelný v misionářské poloze, ve které je muž nahoře. Žena si pánev podepře polštářem, aby průnik byl hlubší, přitáhne si muže blíž k sobě a oči nezavírá,“ uzavírá sexuoložka.

Tohle pojmutí vyloženě nepůsobí jako dohoda, spíš „náhoda“, což některým vyhovuje víc. Každopádně, něco z výše uvedeného vyzkoušejte. A to co nejdřív! Britská sexuoložka Tracey Cox je taky pro.

Odměna za odvahu

„Dlouhý pohled z očí do očí vyvolává silné emocionální reakce, aktivuje nervovou soustavu, zvyšuje tep a stimuluje tvorbu některých hormonů,“ popsala ve své knize Superflirt. A víte, jak poznáte, že druhý je vámi naprosto fascinován?

„Jsme-li naprosto pohlceni určitou činností, frekvence našeho mrkání klesne, protože nechceme ani na vteřinu ztratit z očí to, co máme před sebou,“ dodává britská guru v sukni. Prostě jeden pohled vydá za tisíc slov. Už to taky víte?

A co vy, zavíráte při milování oči?

Reklama

Načítám