Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zapojte do hry sýr. Nebudete litovat! Zapečená červená řepa s kozím sýrem, pokud jste jeho milovníky, vás jednoduše dostane. Jdete s námi do toho?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené řepy
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 200 g plísňového kozího sýru
    7
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g čerstvé rukoly
  • 4 ks pečiva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Červenou řepu uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

02.

Poté ji rozložte po pekáčku, pokapejte balzamicovým octem, poklaďte plátky sýru, dolaďte solí, pepřem, olejem a dejte asi na 10 minut zapéct do trouby při 200 stupních. Podávejte s čerstvou rukolou a křupavým pečivem. Komu chybí "kus masa", může svou porci doplnit o plátek šunky.

Související témata:

Načítám