Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nemáme nic proti typickým českým omeletám, ostatně od frittat se zase až tak neliší. Největší rozdíl je v jejich tloušťce. Vyzkoušejte bramborovou frittatu s kozím sýrem. Určitě vám zachutná.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks batátů
  • 2 hrsti fazolových lusků
  • 70 g kozího sýru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 ks vejce
  • 1 dl plnotučného mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Batáty oškrábejte, nakrájejte na tenké plátky, vložte je do studené osolené vody a přiveďte je k varu. Po 5 minutách přidejte fazolové lusky a vařte ještě dalších 5 minut doměkka. Uvařenou zeleninu sceďte a odložte bokem.

02.

Troubu zapněte na 230 stupňů Celsia. Vajíčka rozšlehejte v míse s mlékem nebo smetanou, přidejte sůl a trochu pepře a případně i nasekanou bazalku. Pak přidejte zeleninu, batáty, vše promíchejte a rovnoměrně rozprostřete v koláčové zapékací míse, kterou jste nejdřív vymazali trochou oleje. Kozí sýr nakrájejte na plátky a poklaďte ho navrch. Připravené jídlo vložte do trouby a pečte asi 20 minut.

Související témata:

Načítám