Hlavní obsah

Věděli jste, že hovězí kližka může v guláši připomínat zvěřinu? Ano jde to! Zkuste tenhle recept!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Guláš
  • 1 kg hovězí kližky
  • 3 lžíce oleje
  • 5 ks cibule
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 5 g gulášové mleté papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 kuliček pepře
Jíška
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Kližku nakrájejte na cca 3-4 cm kostky, cibuli najemno. Do hrnce dejte olej a osmažte na něm cca 20 minut cibuli.

02.

Jakmile cibule zhnědne, přidejte kližku a nechte ji tzv. zatáhnout (osmahněte ji 3-4 minuty ze všech stran) aby se v mase držela šťáva.

03.

Do směsi přidejte papriku, rajský protlak a promíchejte. Potom přidejte koření, vše zalijte vývarem, osolte, uzavřete do papiňáku nebo nechte vařit v zakrytém hrnci.

04.

Udělejte jíšku a zahustěte jí guláš. Na závěr přidejte drcený česnek a majoránku. Můžete ještě dochutit. Podávejte s chlebem a červenou cibulí nebo s knedlíky.

Související témata:

Načítám