Hlavní obsah
Foto: pingpongcat, Shutterstock.com

Foto: pingpongcat, Shutterstock.com

Ujházy polévka je spojení hovězího masa, zeleniny, hub a rajského protlaku. Už jste ji zkusili?

10 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g hovězích kostí
  • 1 lžička soli
  • 1 ks kuřete
  • 1 hrst drobů
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks celeru
  • 1 ks zelené papriky
  • 130 g kapustiček
  • 50 g fazolek
  • 50 g čerstvého hrášku
  • 3 ks růžiček květáku
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst listové petržele
  • 50 g polévkových nudlí
Článek

Postup

01.

Hovězí kosti vařte asi hodinu (v papiňáku 20 minut). Osolte, vložte malé naporcované kuře a hrst drobů kromě jater. Na malém plameni vařte do změknutí a polévku přeceďte.

02.

Vložte do ní pokrájenou mrkev, celer, zelenou papriku, kapustičky, fazolky, hrášek, růžičky květáku a houby. Přidejte malý rajský protlak a vařte ještě čtvrt hodiny.

03.

Vmíchejte obrané kuřecí maso, okořeňte mletou sladkou i pálivou paprikou, solí a pepřem. Stranou si zavařte nudle a vložte do polévky a posypte nasekanou zelení.

Související témata:

Načítám