Článek
Postup
01.
Bažantí prsa omyjte, osolte, opepřete a na dvou lžících oleje a másla je na pánvi opečte. Když se z obou stran zprudka zatáhnou, vložte je do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia na 10 až 15 minut (podle velikosti) dopéct. Nezapomeňte do pekáčku přilít smetanu, přidat nasekanou pažitku, sůl a pepř, aby vám vznikla omáčka.
02.
Poté ještě oloupejte jablko, nakrájejte ho na měsíčky a nechte ho spolu se lžící cukru na pánvi zkaramelizovat.
03.
Teď už zbývá jen zelí z červené cibule. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a opečte ji na másle. Dobré je přidat trochu cukru a nechat vše zkaramelizovat. Pak „zelí“ zalijte vývarem a duste ho doměkka. Nakonec přidejte balsamikový ocet, nechte ho odpařit, dochuťte solí a pepřem a vše podávejte s karlovarským knedlíkem.