Hlavní obsah
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Bůčkové řízky patří k pokrmům, které osloví především milovníky prorostlého masa. S bramborovou kaší si na nich pochutnají.

15 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 200 g bůčku
  • 1 dl mléka
    7
  • 1 lžíce mouky
    1
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce strouhanky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso z vykostěného bůčku umelte, ale nemíchejte – nechte jak je, vložte do mísy, zalijte mlékem a nechte pár hodin odpočívat.

02.

Lžící pak vyndávejte postupně na pomoučený vál, tvořte placičky, obalte v mouce, osoleném rozšlehaném vejci a strouhance. Smažte na rozpáleném tuku a neděste se, když se zpočátku rozpadají. Smažením krásně nabudou a s bramborovou kaší nemají chybu.

Související témata:

Načítám