Hlavní obsah
Foto: TV Nova

Foto: TV Nova

Už jste někdy zkoušeli jehněčí na asijský způsob? Že ne? Tak to je potřeba urychleně napravit! Soutěžící pořadu MasterChef museli pokořit další výzvu – taje asijské kuchyně. Jak si poradili s vcelku nevšedními surovinami a thajským kari? Inspirujte se.

20 min.
Příprava
1 hod., 50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g jehněčího masa
  • 4 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks oranžové papriky
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 500 ml jehněčího vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 g rýže basmati
Článek

Postup

01.

Na oleji osmahněte najemno pokrájenou šalotku, plátky česneku, hořčičná a fenyklová semínka, na kousky pokrájený zázvor, kousky paprik, posekanou chilli papričku, citronovou trávu a koření.

02.

Když je základ opečený, přesuňte ho do mixéru a vytvořte kari pastu.

03.

Na oleji v hluboké pánvi pak opečte kostky jehněčího masa, přidejte zeleninovou pastu, vše podlijte vývarem a vařte asi jeden a půl hodiny. Podávejte s basmati rýží.

Související témata:

Načítám