Článek
Postup
01.
Minimálně dvě hodiny předem (ale nejlépe přes noc) kuře naložte do pořádně osoleného a opepřeného podmáslí. Křidýlka rozpulte a odstraňte z nich poslední kostičku, na které není žádné maso a jen by se spálila. Kosti ale nevyhazujte, můžete je použít na základ vývaru!
02.
Ve větší míse pak smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí, paprikou, pepřem a sušeným česnekem. V hluboké pánvi nebo hrnci s tlustým dnem rozpalte alespoň třícentimetrovou vrstvu oleje a do mísy s moukou přemístěte z podmáslí 4 kousky kuřete. Obalte je v mouce, vraťte do podmáslí a poté znovu obalte v mouce – díky tomu bude těstíčko parádně křupavé. Smažte takto po částech z obou stran pozvolna dozlatova.
03.
Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a podávejte spolu se zelným salátem ke kuřeti.