Hlavní obsah
Foto: Jacek Chabraszewski, Shutterstock.com

Chcete znát způsob, jak připravit opravdu šťavnaté kuře?Foto: Jacek Chabraszewski, Shutterstock.com

Trik je v tom, že kuře namočíte do podmáslí i ochucené mouky nadvakrát – jen díky tomu totiž bude těstíčko opravdu křupavé a maso neuvěřitelně šťavnaté! Ochutnáte?

25 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 12 ks kuřecích křídel
  • 1 l podmáslí
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1,5 hrnků hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 2 dl řepkového oleje
Dip
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce chilli omáčky
Článek

Postup

01.

Minimálně dvě hodiny předem (ale nejlépe přes noc) kuře naložte do pořádně osoleného a opepřeného podmáslí. Křidýlka rozpulte a odstraňte z nich poslední kostičku, na které není žádné maso a jen by se spálila. Kosti ale nevyhazujte, můžete je použít na základ vývaru!

02.

Ve větší míse pak smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí, paprikou, pepřem a sušeným česnekem. V hluboké pánvi nebo hrnci s tlustým dnem rozpalte alespoň třícentimetrovou vrstvu oleje a do mísy s moukou přemístěte z podmáslí 4 kousky kuřete. Obalte je v mouce, vraťte do podmáslí a poté znovu obalte v mouce – díky tomu bude těstíčko parádně křupavé. Smažte takto po částech z obou stran pozvolna dozlatova.

03.

Majonézu smíchejte s chilli omáčkou a podávejte spolu se zelným salátem ke kuřeti.

Související témata:

Načítám